Web Analytics

Virusul scandalului a infectat Câmpulungul

de | 2.04.2020 13:26 | Economie

În plină stare de urgenţă, Câmpulungul a sărit iar calul, chiar înainte de apariţia primuli caz de infectare cu Covid-19! De data aceasta în hora scandalului s-au prins primarul Liviu Ţâroiu, managerul Spitalului Municipal, Nicolae Alexe, şi liderul SANITAS, Gabriel Eana, totul pornind de la situaţia dotării unităţii medicale şi de la posibilitatea ca personalul medical de la Câmpulung să presteze contra Covid-19 la Mioveni.

Primarul: ”I-am dat eu 500 de măști o dată, îi mai dau”

Tonul l-a ridicat prima dată primarul Ţâroiu, acesta reproşându-i managerului de la Municipal, Nicolae Alexe, faptul că a neglijat sarcina dotării unităţii spitaliceşti cu materiale şi substanţe de protecţie.
„Deşi există un ordin de ministru din ianuarie care impunea constituirea preventivă de stocuri de materiale, s-a trezit el în martie să ceară ajutor. Prima dată a făcut-o în spaţiul public, apoi a venit şi la mine. O să-i dau, facem rectificare de buget, dar bani are, nu are materiale. Trebuia să se aprovizioneze în timp… I-am dat eu 500 de măşti o dată, îi mai dau”, i-a reproşat Ţâroiu lui Alexe, făcând referire şi la faptul că trebuia să ia câteva sute de măşti de la Curtea de Argeş şi nu a făcut-o. Şi totuşi, probabil pentru a linişti populaţia, edilul Câmpulungului a declarat că spitalul ar avea asigurat acum minimumul de echipamente, dezinfectanţi şi materiale de protecţie.

Managerul Alexe: „Avem comenzi și precomenzi, dar e dificil”

De cealaltă parte, managerul Alexe are şi el reacţie până la a spune: „Chiar mă supăr când aud aşa ceva…!”. Oricum, situaţia nu e deloc bună. „Avem comenzi şi precomenzi, dar e dificil. Sunt furnizori care au denunţat contractele, ce să fac? Am făcut un apel public de sprijin, îl vom mai face. Am primit materiale din partea unor asociaţii, vom primi şi trei ventilatoare mecanice. Ideea este că materialele se consumă repede, avem foarte mulţi suspecţi şi vă daţi seama că cei care îi au în grijă trebuie să fie protejaţi”, ne-a declarat Nicolae Alexe. Managerul susţine că a solicitat ca spitalul câmpulungean să nu primească nici copiii la Infecţioase, aşa cum s-a decis în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pe motiv că nu se dispune de logistica necesară.

Liderul de sindicat, tentat de Covid-19 la Câmpulung

Dacă vestea că la Mioveni va funcţiona spitalul pentru internarea tuturor bolnavilor din Argeş infectaţi cu coronavirus a stârnit opoziţia vehementă a primarului Georgescu, a cadrelor medicale şi a cetăţenilor, la Câmpulung a existat cineva care s-a gândit că unitatea medicală specială poate să fie înfiinţată în Muscel! Este vorba tocmai despre liderul Sanitas, asistentul medical Gabriel Eana, care s-a apucat să efectueze în spitalul muscelean o chestionare în acest sens.
Manevra a stârnit reacţia furioasă a primarului Liviu Ţâroiu, care, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune „Muscel TV”, a declarat: „S-a găsit domnul Eana, liderul sindical, să strângă semnături de la asistenţi şi medici ca să tratăm Covid la Câmpulung, că le creşte lor sporul de periculozitate, de la 40 la 85%. Sub nicio formă eu nu voi accepta aşa ceva!”.
Pe reţelele de socializare, ştirea „Muscel TV” a devenit virală, liderul Sanitas fiind sever pus la punct de către musceleni, solicitându-i-se demisia şi sugerându-i-se să meargă el la Mioveni. În replică, Eana a afirmat că intervenţia primarului este doar o diversiune şi o încercare nereuşită de a-şi spăla o imagine mult prea pătată, că acesta a prezentat denaturat situaţia, fapt pentru care îl va da în judecată.
„În momentul în care s-a aflat că Spitalul Municipal Câmpulung ar urma să continue activitatea doar pentru tratarea cazurilor de boli infecţioase pentru copii, punând la dispoziţia Spitalului Mioveni iniţial personalul din serviciul de urgenţă CPU şi apoi întregul personal, în funcţie de evoluţia cazurilor depistate pozitiv cu Covid-19, au apărut discuţii legate de oportunitatea tratării cazurilor confirmate la Câmpulung. Şi asta fiindcă cei de la spitalul nostru au apreciat ca ar fi mai bine să se lupte cu acest virus de acasă şi nu să fie plecaţi luni de zile la zeci de kilometri”, susţine liderul Eana.
Acesta exclude motivul importanţei sporurilor salariale enunţat de către primar, fiindcă acestea sunt acordate indiferent de locul desfăşurării activităţii. Dar de acestea ar beneficia şi cei care nu sunt implicaţi direct în activitatea contra Covid-19, aici putând să precizăm faptul că asistentul medical Eana lucrează în cadrul Secţiei Psihiatrie. Ideea preluării cazurilor de către Câmpulung, analizată nu prin strângere de semnături, ci prin chestionarea cadrelor medicale, a picat după ce s-a aflat că tratarea cazurilor de infecţie cu Covid-19 se va face la Mioveni, în vechiul spital, nu în cel nou, la o capacitate mult mai mică, aşadar fără nevoie imensă de personal.
„A fost o chestie sindicală de care nu am ştiut. Motivaţia o ştiţi, era ideea ca personalul să nu fie detaşat la Mioveni, dar acum s-a închis problema”, ne-a spus şi managerul Nicolae Alexe.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. De ce CIB-ule „Campulungul”?! Cand numai 3 (TREI) persoane sunt implicate in scandal si TU al 4-lea? De ce Campulungul e nelipsit din pomelnicele tale de sfanta ponegreala?!? De ce nu spui in titlu primarul, managerul si liderul de sindicat fac si dreg?!?