Web Analytics

Virgil Baciu, candidatul PMP pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean: „Ce se întâmplă, cum ne dezvoltăm? Nu se mai poate aşa la Consiliul Judeţean!”

de | 23.07.2020 13:50 | Politica si Administratie

Candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș, actualul primar al comunei argeșene Corbi, Virgil Baciu, consideră că are o nouă viziune, diferită de practicile de până acum, privind gestionarea bugetului acestei instituții care administrează banii județului. Mai mult, Virgil Baciu spune că este singurul dintre candidații anunțați până acum la această funcție care are și un program bine structurat de dezvoltare a județului Argeș.
”Actualul Consiliu Județean nu a avut performanță, nu a excelat. Eu mi-am scos bugetul județului pe anul acesta, pe 2020. Un buget în care ai 327 de milioane de lei, aproximativ, din venituri proprii și alte sume defalcate, dar duci spre funcționare peste 270 de milioane de lei; înseamnă o cifră uriașă aceste 270 de milioane. Bineînțeles că bugetul județean mai are pe lângă cele 327 de milioane încă 101 milioane excedent din 2019, bani rămași necheltuiți în 2019. Asta ce înseamnă? Înseamnă o proastă gestionare a banilor. Nu înțeleg cum pot sta banii necheltuiți în Trezorerie, când avem atâta nevoie de ei? Nu s-au gestionat, nu s-au drămuit banii cum trebuie și nu numai atât, nu au știut să cheltuiască banii când erau atâtea de făcut cu ei. Avem, așadar, aproape 430 de milioane de lei și tu duci 70% pe funcționare și doar 30% pe dezvoltare. Așa nu vom avea niciodată infrastructură, utilități, turism, învățământ, sistem medical de calitate și nici o calitate mai bună a vieții. Dacă ne vom tot târâi cu bucăți, cu frânturi de buget nu rezolvăm nimic. În concluzie, pe de o parte nu este bine structurat bugetul pe dezvoltare și pe funcționare, pe de altă parte, din cele peste 270 de milioane de lei de la funcționare se duc undeva la jumătate doar pe salarii. Ce se întâmplă, cum ne dezvoltăm? Nu se mai poate așa! Iată, așadar, doar câteva motive pentru care la Consiliul Județean e nevoie de o altă conducere și cred că planul meu de dezvoltare este cel mai bun pentru Argeș”, a declarat Virgil Baciu.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii