Web Analytics
scris vineri, 19.07.2024

Viorel Tudose: „Se lucrează, se caută soluţii să intru acţionar la FC Argeş…”

”Acum, că avem al patrulea buget, poate se face invers proporțional și reușim să promovăm!”, mai spune sponsorul FC Argeș
Aveți ceva noutăți în ceea ce privește organigrama de la F.C. Argeș, reorganizarea la nivelul conducerii?

– Întrebați-l pe Dani Coman, nu mă întrebați pe mine de F.C. Argeș. Dacă mă întrebați personal, relația mea cu FC Argeș…

Viorel Tudose: „Se lucrează, se caută soluţii să intru acţionar la FC Argeş…”

Păi, în sensul acesta, aveți vreo noutate? S-a schimbat ceva?

– Nu s-a schimbat nimic deocamdată. Nu am ce să vă spun referitor la continuarea sau, să zic așa, oprirea relațiilor mele cu FC Argeș. Am spus că nu mai accept să continui la FC Argeș decât dacă sunt acționar. Altfel, nu accept. Și deocamdată, până astăzi nu s-a schimbat absolut nimic, cu tot respectul pe care îl am pentru FC Argeș. Nu am ce să vă spun.

Ați fost contactat de cineva din conducere, de domnul primar Gentea, în privința asta?

– Am vorbit cu Dani Coman, cu domnul primar Gentea n-am mai vorbit de dinainte de alegeri.

Bun, și ce a lăsat Dani Coman să se înțeleagă?

– Că se lucrează la treaba asta, cu juriștii și așa mai departe. Se lucrează, se caută soluții să intru acționar la FC Argeș, dar nu este nimic concret, nimic, sunt doar supoziții, sunt doar vorbe; adică ceva concret nu mi s-a transmis. Până astăzi nu mi s-a trasmis nimic, dar poți să știi…

Citește și Florin Niță a dat lovitura la arabi. Portarul român va încasa aproape 5.000.000 de euro din salariu

„Aceste contracte făcute pe un an, pe doi, din punctul meu de vedere nu sunt OK”

Cum vedeți ultimile meciuri amicale al echipei, cum vedeți jocul echipei?

– Nu pot să-l comentez, v-am mai spus. Eu, nemaiavând acum, în acest moment, niciun statut la FC Argeș, nu pot să comentez jocul, credeți-mă. Decât ca suporter, așa, dacă mă întrebați… Știți părerea mea referitoare la antrenorul Nicolae Dică… Eu zic că este o normalitate, iar jocul echipei sperăm să fie pe un trend bun. Sunt totuși foarte mulți străini față de ce ne dorim noi, dar ăștia sunt, că nu ai jucători de calitate. Jucătorii de calitate trebuie să-i crești și nici Nicolae Dică nu are timp să crească jucători. Vă dați seama că are obiectiv promovarea… Și atunci se încearcă un mix din acesta care, pe termen scurt, părerea mea, este că poate să fie câștigător, dar, pe termen mediu și lung, 100% va fi perdant. Deci, da, este clar pierzător, pentru că tu nu poți să-ți concretizezi o echipă pe care să te bazezi 3-4 ani de zile. Aceste contracte făcute pe un an, pe doi, din punctul meu de vedere, nu sunt OK. Dar, mă rog, importantă este și promovarea. Eu consider că în condițiile actuale ale fotbalului românesc promovarea n-ar trebui să fie o problemă, dar și anul acesta am considerat la fel și socoteala de acasă nu s-a potrivit cu aceea din deplasare. Ce să zic? Ca suporter, v-am spus, pe termen scurt, văd lucrurile bine, că lucrurile merg spre bine, dar pe termen mediu și lung… Așa ne-am îmbătat cu apă rece și cu acea intrare în play-off, când știți bine că am atras atenția pentru ceea ce a urmat. Noi avem răbdarea momentului, ne interesează doar rezultatul momentului și nu ne gândim la ce se întâmplă în viitor. Mi-a plăcut ideea, am discutat-o și cu Dani Coman, ca un jucător să fie dat să joace, pentru că trebuie să aibă meciuri în picioare. Restul… să vedem ce ne va rezerva viitorul. Eu sper ca FC Argeș să revină acolo unde îi este locul.

„Jocul echipei arată mult mai bine cu juniorii decât cu jucătorii consacrați”

Cum vedeți integrarea juniorilor? Au fost, totuși, mulți juniori în lot care au jucat în aceste meciuri amicale…

– Da, vedeți, în momentul când au jucat juniorii, totul a mers bine. Au o foame de rezultate juniorii, au o foame de afirmare, mai ales că încearcă să-l convingă și pe Dani Coman, și pe Nicolae Dică. Indiferent ce am spune, Dani Coman și Nicolae Dică sunt două nume în fotbalul argeșean și sunt priviți de tinerii jucători ca niște modele. Chiar sunt niște modele pentru ei și încearcă acum să-i convingă pe cei doi că-și merită locul în lotul lui FC Argeș. Deci, chiar au jucat foarte bine în aceste meciuri de pregătire. Părerea mea că au jucat altceva. Jocul echipei arată mult mai bine cu juniorii decât cu jucătorii consacrați. Dar, repet, este doar o părere personală, nu este o părere care să influențeze cu ceva. Este doar părerea mea.

Citește și Alin Chiţa, antrenor principal la CS Mioveni: „Important e să găsim jucătorii de care avem nevoie şi sunt convins că staff-ul va crea o stabilitate financiară”

Cum comentați bugetul lui FC Argeș? Ne situăm pe locul 4, după Corvinul Hunedoara, CSU Craiova și Voluntari. Ce șanse am avea de promovare în acest context?

– Păi, să vă spun o statistică. Anul trecut am avut cel mai mare buget și am fost pe locul care nu mai are importanță. Acum că avem al patrulea buget, poate se face invers proporțional și reușim să promovăm, nu știu. E complicat… Bun, Corvinul iese din discuție, joacă în cupele europene și ați văzut că a făcut un rezultat extraordinar. Acest rezultat este o performanță extraordinară pentru o echipă de Liga a 2-a. Și pentru fotbalul românesc vine să confirme și statutul echipei naționale la Campionatul European. Totuși, aceste prime trei echipe pe care le-ați enumerat, părerea mea, personală, este că au bugetul la maxim. Nu mai poate să crească. La FC Argeș bugetul poate să mai crească. Între locul 4 și Corvinul, care este pe locul 1, este o diferență de câteva sute de mii de euro, care pot fi acoperiți din alte surse ce pot influența totul. Acum depinde ce își doresc și celelalte echipe, ce își doresc și rezultatele cum vin. Uitați-vă, apropo de buget, la Unirea Slobozia, care are cel mai mic buget și a câștigat cu Farul Constanța în prima etapă. Dar, aveți dreptate, și stabilitatea financiară este importantă. La FC Argeș, în 4 ani de zile, a fost o stabilitate financiară extraordinară, dar rezultatele nu au fost pe măsură, nu au fost direct proporționale cu stabilitatea financiară. Mai trebuie să ai și voință să joci. Dacă există dorință de afirmare, ambiție, voință, toți acești vectori puși în slujba echipei la care joci, la echipa pentru care îmbraci tricoul, pot aduce o performanță și cu un buget mai mic. Important este să vrei.

Citește și România, calificată în trei finale la Campionatele Europene de tenis de masă pentru juniori de la Malmo

Citește și Costin Ghiţă, preşedinte la FC Muscelul Câmpulung: „Sperăm să facem o figură frumoasă şi să ne îndeplinim obiectivul: acela de a ne salva de la retrogradare”

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Un loc 4 la terminarea programului regular,apoi locul 6 dupa un play-off modest in campuonatul 2021/2022 este putin? In 4 luni am dat afara antrenorul.Sa actionat pompieristic,fara logica.Fara stadion propriu va fi foarte greu.Asteptam o echipa a Argesului care sa reia drumul promovarii..Suntem multi cu gandul catre acea echipa ce reusea o victorie istorica cu Real Madrid din toamna anului 1972.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită