Web Analytics
scris vineri, 06.09.2024

Viorel Tudose: „Nu sunt de acord cu plecarea lui Dică. Ar crea o gaură mare în buget”

Cum comentați ultimele rezultate ale echipei FC Argeș?

– Problema este că nu marcăm. Pe mine nu mă deranjează înfrângerile acestea, că, dacă pierdeam cu 6-4 sau 6-5, eram fericit că marcăm. Adică, la câte ocazii ne creăm, este strigător la cer să nu marcăm. Adică să ai 26 de ocazii în trei meciuri și să nu dai un gol!

Viorel Tudose: „Nu sunt de acord cu plecarea lui Dică. Ar crea o gaură mare în buget”

Cum vedeți aceste meciuri?

– Bun, ce pot să comentez? Discutam și cu Dani Coman, nici eu nu înțeleg și nici el. Adică ai ocazii cu poarta goală, trebuia numai să pui latul și să se ducă mingea în poartă… Și jucătorii, și Rădescu, și Dulcea iau la ținte jucătorii adverși, unul se ferește și dă în celălalt. Adică e un blocaj psihic acolo. Știți foarte bine că eu am avut ceva împotriva lui Dică, am considerat că nu este ok pentru proiectul acesta, dar am vorbit cu Dani Coman, am înțeles strategia lui și zic, băi, ok, îți dau credit, da. Eu am problemele mele, dar acum chiar nu este problema lui Dică. Echipa duce mingea în careu și acolo ratăm, adică să ai 26 de ocazii și să nu marci un gol este strigător la cer, este un adevărat blocaj. Eu nu cred că echipa arată rău, am învins Corvinul Hunedoara în Cupa României, ceea ce este un lucru bun, ne-am calificat în grupele Cupei României. Sunt trei meciuri în care se mai rodează și echipa. Dar nu e nimic de spus, nu avem ce să comentăm aici, adică, am spus, dacă nu ne cream ocaziile cum eram în trecut, aveam de ce să ne legăm, dar acum ne creăm ocazii, ducem mingea în fața porții, în careu și de acolo ratăm cu seninătate. Nu știu, blocajul ăsta să fie atât de mare sau nu știu ce se întâmplă. Chiar am vorbit cu psihologi și nimeni nu are nici cel mai mic răspuns, toată lumea ridică din umeri, nu găsesc explicație la ce se întâmplă. Au trecut deja 5 etape, adică, scuze, mai sunt 16, adică, dacă mai dai două-trei rateuri, te uiți de jos, începi să escaladezi și este greu, escaladarea este grea.

Citește și Viorel Tudose tună și fulgeră după eşecul suferit de FC Argeş

„Avem trei meciuri acasă, trebuie să le câștigăm, ca să nu tremurăm”

Apropo, cum vedeți următoarele confruntări din campionat?

– Ce să le mai văd? E posibil să bați cu 6-0, e posibil să pierzi cu 1-0. Sau să faci egal. Avem trei mecuri acasă acum, este normal, ar trebui, să le câștigăm, să nu începem să tremurăm. Am vorbit și cu Dani Coman și el spune același lucru, nu își explică. E de noaptea minții, adică nu poți să ratezi în stilul ăsta, dar, mă rog, sperăm să trecem și peste asta. Dar următoarele trei mecuri sunt capitale, să știți că dacă, Doamne ferește, spunem că nu se poate întâmpla, dar dacă, Doamne ferește, se întâmplă, să nu marcăm iarăși în trei mecuri, atunci cred că putem să ne luăm și anul acesta adio de la promovare.

„Îmi este și greu să mai vorbesc de un obiectiv acum, credeți-mă!”

În campionat e clar obiectivul, dar în Cupa României ce obiectiv are FC Argeș?

– Să fiu sincer, îmi este și greu să mai vorbesc de un obiectiv acum, credeți-mă, adică este important să luăm fiecare meci ca atare, să-l gândim, să-l câștigăm și pe urmă să vedem. Oricum, obiectivul este să mergem cât mai departe, vedeți că Hunedoara a mers în Europa din postura de echipă de Divizie a 2-a, câștigând Cupa, nu știu, văd că marile echipe, echipele de Liga Națională, așa zisele mari echipe, nu dau o importanță deosebită Cupei și atunci obiectivul, odată cu promovarea, ar putea fi și Cupa României, care îți asigură acel traseu de care ai nevoie să cauți jucători buni, să-i pui să joace și să vezi exact ce se întâmplă, dar nu știu, deci nu mai putem vorbi de un obiectiv acum, nici în Cupă; cu ce ni se întâmplă nu putem să vorbim de un obiectiv în acest moment. Bineînțeles, dacă mă întrebați pe mine, personal, eu îmi doresc foarte mult să câștig orice meci, dar de la dorința mea și până la putința noastră, a echipei, este un lucru foarte greu de realizat. Adică nu numai eu cred că îmi doresc, ci și toată suflarea argeșeană își dorește, dar… Nu știe nimeni ce să mai creadă, pentru că probleme financiare nu sunt probleme organizatorice nu sunt, încet toate intră în normalitate în comparație cu anul trecut, dar nu știu cum să cataloghez acest an. Eu rămân la părerea că, dacă vom reuși să învingem într-un meci cu 2-0 sau 3-0, echipa se va descătușa, adică va avea o altă atitudine în fața porții, dar sper să nu fie doar părerea mea și să pățim alte lucruri pe care nu le dorim, chiar nu le dorim. Adică deja suntem într-o situație care duce spre penibil, suntem chiar penibili. Toată lumea spune că avem cel mai bun lot, toată lumea spune că ar trebui să defilăm… Dar probabil că tratarea asta a adversarului de sus, că noi suntem FC Argeș, duce la acest lucru. Vorbim de un FC Argeș de tradiție, dar uite că nu mai joacă tradiția.

Citește și Dani Coman, preşedinte la FC Argeş: „Ştiu că jucătorii sunt frustraţi, lumea e nemulţumită, dar trebuie să aibă răbdare”

„Dică trebuie să meargă mai departe”

În legătură cu reacția suporterilor care au cerut demisia lui Dică cum comentați?

– Suporterul român e învățat, dacă ceva nu merge, să ceară demisia, oricui stă în față, a conducătorilor sau pe cine consideră suporterii vinovat. În cazul de față, Nicolae Dică. Știți că în trecut s-a strigat și demisia altora, inclusiv mie mi s-a cerut să plec de aici, de la Pitești. Sunt de înțeles oamenii, oamenii vin, își doresc foarte mult victoria, își doresc ca echipa pe care o susțin, echipa orașului, să nu se facă de râs. Într-un fel, sunt într-o sferă a normalității, că asta nu se întâmplă doar la noi, se întâmplă peste tot. Când ceva nu merge, demisia. E cel mai ușor lucru de spus, să plece unii. Eu am mai spus-o, am mai pățit-o și ne-am grăbit și cu alți antrenori. Rămân la părerea că ne-am grăbit foarte mult cu Prepeliță, cu acea plecare a lui Prepeliță, care ne-a dus pe această cădere din care nu ne mai oprim. Sincer, știu că o să fie puțin ciudat ce o să spun acum, eu nu sunt de acord cu demisia lui Dică, plecarea, demiterea sau orice formă de a ne despărți de Dică. Nu, pentru că Dică a adus aici un lot de jucători care au creat niște posturi, iar acum orice alt antrenor care vine se știe foarte bine că vine cu o altă idee de joc, cu un alt puzzle al echipei și e posibil să nu mai aibă nevoie de acești jucători. Din aceste considerente eu nu sunt de acord cu demiterea, demisia, cu despărțirea de Nicolae Dică, ca să fiu foarte clar înțeles. Nicolae Dică are un obiectiv, el trebuie să demonstreze. În primul rând, chiar dacă ar vrea Nicolae Dică să plece, nu aș fi de acord, eu, personal, nu l-aș lăsa, pentru că în acest moment nu este cazul, dacă ar pleca cariera lui de antrenor s-ar termina. A avut foarte multe eșecuri în ultima perioadă, i s-a legat numele de retrogradarea a trei echipe… El trebuie să ducă echipa mai departe până când, matematic, nu vom avea nicio șansă de promovare. Chiar dacă o să-i dezamăgesc pe suporteri, eu nu sunt de acord cu plecarea lui Nicolae Dică în acest moment. În primul rând, din punct de vedere financiar pentru noi și club, plecarea lui Nicolae Dică ne va crea o foarte mare gaură în buget. Așadar, Nicolae Dică trebuie să meargă mai departe, să-și ducă ideea de joc care a avut-o până la capăt. Nu știu cum se va termina, eu îmi doresc foarte mult să avem rezultate.

Citește și Asta a rămas, nea Gicule, din FC Argeşul tău cu care băteai Dinamo şi Steaua!

Citește și Viorel Tudose: „Nu mai rămân la FC Argeş decât ca acţionar majoritar, dacă nu, nu!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...