Web Analytics
scris vineri, 28.06.2024

Viorel Tudose: „Dacă nu voi reuşi să devin acţionar la FC Argeş, este posibilă o retragere a mea din fotbal”

O să continuați ca sponsor principal la FC Argeș?

– Astăzi da, mâine poate nu… De la numirea noului președinte nu am avut nicio întâlnire, nici cu Dani Coman, nici cu… Oricum nu voi mai accepta statutul doar de reclamă, publicitate sau de sponsor.

Viorel Tudose: „Dacă nu voi reuşi să devin acţionar la FC Argeş, este posibilă o retragere a mea din fotbal”

Deci, nu v-au cooptat nici acum în Consiliul Director, nimic, nicio noutate în privința asta?

– După cum cred că știți, nu am fost cooptat nici acum. Odată cu intrarea lui Dani Coman în Consiliul Director, mi se părea normal să intru și eu. Dar, în fine, este o altă problemă pe care o vom rezolva în perioada următoare sau cel puțin eu sper să o rezolvăm în perioada următoare.

„Până acum am plătit la FC Argeș aproximativ două milioane de euro…”

Să înțelegem, în concluzie, că aceasta este condiția de a continua la FC Argeș?

– Condiția aceasta o am de mult. Nu o am de acum. Am spus că asta îmi doresc. Adică, până acum, din sponsorizare și reclamă, publicitate, am plătit aproximativ două milioane de euro…

Pe toată perioada în care ați fost dumneavoastră la FC Argeș?

– Pe toată perioada, o medie de aproximativ 500.000 de euro pe an. Și acum vă dați seama că aceasta este condiția de a continua.

Deci, membru în Consiliu Director?

– Da, și acționar. Bineînțeles că este vorba și despre transformarea totală a lui FC Argeș în societate pe acțiuni.

Citește și Andrei Tofan, căpitan la FC Argeş: „Mi-am dat seama că am muncit prea mult aici ca să plec acum”

„Mi-aș dori să devin acționar majoritar, ca deciziile pe care le iau să mi le asum în totalitate”

Am înțeles, dar cine trebuie să facă chestia asta?

– Consiliul Local Pitești.

Aveți vreo idee, se ia în discuție această variantă?

– Am văzut că prietenul meu Cristi Gentea a fost ocupat cu alegerile în perioada aceasta. Eu zic că după aceste alegeri o să vorbim.

În privința acționariatului, dacă veți deveni acționar, care ar fi condiția? Majoritar, minoritar? Veți aduce bani în plus față de ce ați adus până acum?

– Eu mi-aș dori să devin acționar majoritar, ca deciziile pe care le iau să mi le asum în totalitate. Eu mi le-am asumat și când nu eram acționar la FC Argeș, inclusiv această luptă a mea, când știți foarte bine, și reiterez, că m-am milogit de Dani Coman să vină la FC Argeș, cel puțin așa cum a scris un ziarist din Pitești. Văd că acum toată lumea laudă venirea lui Dani Coman. Nu am niciun fel de problemă și mă bucur din tot sufletul că Dani Coman a fost primit foarte bine în orașul în care a început fotbalul, în orașul care l-a dat în fotbalul mare. Dar în urmă cu șase luni o parte a presei mă făcea cu ou și cu oțet că mă milogesc de Dani Coman. Am spus că nouă ne trebuie acolo un președinte care să facă ordine la FC Argeș, pentru că nu pot eu să vin din afară să fac curățenie acolo, că nu am timpul necesar. Nu ăsta-i jobul meu să mă ocup de nu știu ce probleme, să-l dau pe X sau pe Y afară sau să-l aduc pe Z sau W. În acest context, toată lumea mă făcea cu ou și cu oțet în decembrie, că, domnule, de ce se tot roagă de Dani Coman. Acum a venit Dani Coman, aceiași oameni care ziceau de mine că ce face Tudose de se roagă de Dani Coman, se milogește, dar cine-i acest Tudose să încerce el tot să-l aducă pe Dani Coman. Acum acești oameni și l-au asumat pe Dani Coman, bine ai venit, felicitări, nu știu ce. Dom’le, cât de imoral poți să fii să faci treaba asta? Am mai spus-o, eu tot ce am făcut am făcut-o doar din dragoste pentru FC Argeș și nu am făcut-o să am niciun fel de beneficiu din punct de vedere financiar. Și din acest motiv mă bucur că am putut să-mi ajut echipa, echipa cu care țin încă de la patru ani. Acum venirea lui Dani Coman s-a realizat, mă bucur foarte mult pentru această mutare, dar acum următoarea mutare, este transformarea lui FC Argeș într-un club pe acțiuni, mutare prioritară pentru a face performanță. Un club în care doar UAT-ul deține supremația nu poate să facă performanță. Și îmi asum această declarație. Și la nivel național, adică nu numai la FC Argeș. La orice club în care acționar este doar un UAT, în speță Consiliul Județean sau Consiliul Local, la orice echipă, nu se va face performanță niciodată. Dar niciodată. Performanță însemnând să te bați la campionat, cupe europene și așa mai departe. Aceasta este condiția mea ca să rămân la FC Argeș, și anume transformarea într-un club pe acțiuni și, bineînțeles, că îmi doresc poziția majoritară.

Citește și Dani Coman, noul preşedinte de la FC Argeş: „Îmi doresc stabilitatea clubului şi restructurare din toate punctele de vedere”

„Îl accept pe Nicolae Dică, pentru că este alegerea lui Dani Coman şi respect alegerea lui Dani Coman”

Subiectul Nicolae Dică?

– Nu-l comentez. Știți foarte bine că am vorbit și cu dumneavoastră, eu am rămas consecvent în declarațiile mele, am spus-o, dacă, și vă rog foarte mult să spuneți exact așa, cu cuvintele mele, dacă este spre binele lui FC Argeș, atunci îl accept pe Nicolae Dică, pentru că este alegerea lui Dani Coman și respect alegerea lui Dani Coman, chiar dacă nu sunt de acord cu ea. Eu nu sunt de acord cu Nicolae Dică, ca să fim foarte bine înțeleși.

Mai continuați și la Gloria Buzău ca sponsor?

– Repet, am mai spus-o, la Gloria Buzău este o chestiune de patriotism local. Firma Getica 95 își are sediul social în județul Buzău, în Râmnicu Sărat. La Gloria Buzău, dacă am oferit o sponsorizare, dacă am oferit un sprijin financiar sub diverse forme, am făcut-o doar din patriotism. FC Argeș este cu totul altceva, FC Argeș este echipa cu care eu țin, pe care o iubesc foarte mult încă din copilărie și acolo mi-aș dori să fiu acționar. Dacă nu sunt ascultat, atunci o să mă mai gândesc dacă mai rămân. Dacă nu voi reuși să devin acționar la FC Argeș, este posibilă o retragere a mea din fotbal.

Citește și 45 de ani de la cucerirea titlului de campioană a României de către FC Argeş

Citește și Viorel Tudose: „Eu nu mai comentez. E responsabilitatea lui Dani Coman să ia decizii la FC Argeş”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită