Vineri, 5 iulie, Viorel Moiceanu, fost atacant al echipei FC Argeș, a împlinit 70 de ani. Clubul său de suflet n-avea cum să-l uite și i-a urat „La mulți ani!”, postând pe pagina de Facebook următorul mesaj:
„Arma Secretă, așa cum a fost poreclit de maestrul Ioan Chirilă, a jucat 8 sezoane în tricoul alb-violet, perioadă în care a adunat 201 meciuri și a marcat 38 de goluri. Acesta face parte din cea de-a doua generație de Campioni ai României alături de FC Argeș”.
Citește și: Vasile Florescu, despre un episod cu Nicolae Dobrin: „Gicu mi-a cerut un cuţit. «Păi, ce vrei să faci?» – l-am întrebat. «Să tai gipsul ăsta, dă-l dracu’!»”
S-a născut la 5 iulie 1954 în comuna argeșeană Berevoești. Primul său meci la alb-violeți, în Divizia A, a fost pe 17 septembrie 1978, când FC Argeş remiza cu Universitatea Craiova, scor 2-2. Iar ultimul meci, pe 5 octombrie 1985, Petrolul – FC Argeş 3-1. S-a retras din fotbal la 31 de ani.
A dat gol în meciul cu Valencia lui Kempes
Rămâne în memoria și în inima suporterilor cu deosebire pentru golul marcat la Pitești în poarta Valenciei lui Kempes, în Cupa UEFA. Era pe 18 octombrie 1978, când Argeșul lui Florin Halagian obținea o victorie mare, scor 2-1, în fața mult mai titratei echipe spaniole. În manșa retur, la 1 noiembrie, Valencia bătea însă cu 5-2, balanța înclinându-se în repriza a doua.
Cu mai bine de 20 de ani în urmă, Moiceanu a rememorat clipele trăite la acel meci. Iată ce spunea atunci, potrivit ziarului „Libertatea”: „Calificarea s-a pierdut aici, pentru că puteam câștiga cu 3-1 sau 4-1. Vedetele Valenciei erau argentinianul Kempes – starul Mondialului din 1978, și Bonhoff, libero în naționala RFG. În afară de aceștia mai erau nouă jucători care erau titulari în naționala Spaniei.
La Pitești am marcat eu și Dobrin. Gicu a marcat dintr-o lovitura liberă de la distanță. Arbitrul a arătat ca era indirectă, dar portarul lor nu cred că a înțeles și a încercat să respingă balonul care a intrat în poartă.
Apoi, Radu II si Iovănescu au ratat cu poarta goală. Pe final, în minutul 82, am realizat o combinație în interiorul careului, pe la 14-16 metri puțin lateral stânga, cu Iovănescu. Mingea mi-a venit săltată și din vole am șutat fără speranțe pentru portar.
Aveam 2-1, iar stadionul era ca un vulcan. La acest meci au venit vreo 20.000 de spectatori, care au umplut tribunele încă de la ora 11, deși partida începea la 15.30. Stăteau unii și în genunchi lângă gard pentru a putea vedea toată lumea. A fost o atmosferă de vis”.
Citește și: Vasile Florescu: „Cel mai bun fotbalist al țării n-a fost Hagi, ci Dobrin”
0 Comentarii