Web Analytics
scris miercuri, 12.06.2024

Violetul Orozco, titular în victoria cu Malawi

Cu Esteban Orozco titular, Guineea Ecuatorială a obținut prima victorie în preliminariile, Cupei Mondiale din 2026, competiție care va fi găzduită de SUA, Canada și Mexic. Pe propriul teren, Guineea Ecuatorială a învins la limită, scor 1-0, reprezentativa Malawi, în cel de-al patrulea joc al grupei H. Unicul gol al partidei a fost marcat de Iban Salvador (min.81), atacant care evoluează la Ceuta, formație care activează în liga a treia din Spania. Fotbalistul echipei FC Argeș a fost integralist și în acest joc, la fel ca în precedentele trei din faza a doua a preliminariilor.

Violetul Orozco, titular în victoria cu Malawi

După patru etape disputate, grupa H este condusă de Tunisia (10p), urmată de Namibia (8p), Liberia (7p), Malawi (6p), Guineea Ecuatorială (3p) și Sao Tome and Principe (0p). În primele trei jocuri din calificările pentru Cupa Mondială din 2026, Guineea Ecuatorială înregistrase două victorii, scor 1-0, cu Namibia și Liberia, precum și un eșec, 0-1, cu Tunisia, însă Comisia de Disciplină a FIFA a decis înfrângeri la ”masa verde” pentru folosirea lui Nsue, fotbalist care nu era eligibil.

Câștigătoarele celor nouă grupe, de câte șase națiuni, se califică direct la CM 2026, iar cele mai bune patru echipe de pe locul secund vor disputa un play-off, câștigătoarea urmând apoi să dispute un meci de baraj intercontinental. Africa are garantate nouă locuri la turneul final de 48 echipe de la CM 2026, la care se mai poate adăuga o a zecea echipă prin intermediul play-off-ului intercontinental.

Sursa: www.argesfc.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită