Web Analytics
scris joi, 13.01.2022

Video. SIPA Muntenia, prezentă la protestul din București

Salariații din învățământ au reluat protestele. Joi, 13 ianuarie, membri ai federațiilor sindicatelor din învățământ au protestat, de la ora 10:00, în Piața Victoriei, iar de la ora 11:00 au pichetat sediile principalelor partide politice: PSD și PNL. Printre participanți se numără și Sindicatul Învățământului Preuniversitar Argeșean (SIPA) Muntenia.

Video. SIPA Muntenia, prezentă la protestul din București

„Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”, în numele celor peste 300.0o0 de salariați din învățământ ale căror drepturi și interese le reprezintă, constată că actualul Guvern continuă politica de a desconsidera salariații din învățământ”, transmit federațiile într-un comunicat.

Citește și Subprefectul Bogdan Minciunescu a depus jurământul

Federațiile reamintesc Guvernului și partidelor politice că personalul didactic trebuia să beneficieze de salariile prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020, iar majorarea salarială de 4 % de la 1 ianuarie a.c., o creștere a veniturilor cu aproximativ 65 de lei net pentru personalul didactic de predare, a provocat o stare de nemulțumire generală în rândul salariaților din învățământ.

Citește și 13 Ianuarie 1918: Trupele române intră în Chișinău în aclamațiile populației

„De asemenea, trebuie avut în vedere şi faptul că peste 30.000 de salariaţi din categoria personalului nedidactic din învăţământ beneficiază de salariul minim brut pe ţară garantat în plată, deşi, de la data declarării pandemiei COVID-19, aceşti salariaţi au desfăşurat şi alte tipuri de activităţi ce nu au legătură cu cele specifice postului deţinut. În plus, personalul din învăţământ este singura categorie de bugetari care nu beneficiază de sporuri pentru condiţii de muncă, deoarece în ultimii ani politica guvernamentală în domeniul salarizării a fost aceea a plafonării cuantumului sporurilor la nivelul anterior intrării în vigoare a Legii nr. 153/2017, ceea ce a făcut inaplicabile H.G. nr. 34/2018 şiH.G. nr. 569/2017. În prezent, cele trei federații sindicale au în desfășurare un referendum privind declanțarea grevei în sistemul educațional”, se mai arată în comunicat.

Distribuie!

0 Comentarii