Web Analytics
scris miercuri, 11.09.2024

VIDEO. Și-a plimbat câinii fără botniță în Ștefănești. Amendă usturătoare

VIDEO. Și-a plimbat câinii fără botniță în Ștefănești. Amendă usturătoare

Un argeșean își plimba câinii de dimensiuni mari, un pitbull și un dog argentinian, pe o stradă din Ștefănești fără ca animalele să poarte botniță. O femeie a sunat la 112, marți, 10 septembrie, pentru a raporta fapta și un echipaj al Jandarmeriei Argeș a intervenit.

Proprietarul câinilor a fost identificat în timp ce se deplasa cu aceștia spre locuința sa, pe strada Rusești. Câinii, de rase periculoase, nu purtau botniță, deși acest lucru este obligatoriu conform legislației în vigoare.

În conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 55/2002 privind regimul deținerii câinilor periculoși sau agresivi, cetățeanul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.500 lei.

Jandarmeria amintește cetățenilor că este obligatoriu ca toate persoanele care dețin câini din rase periculoase sau agresive să respecte normele legale în vigoare. În caz contrar, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...