Web Analytics
scris joi, 27.06.2024

Video. Percheziții la o fermă din Argeș. Persoane ținute cu forța

Șapte persoane, dintre care una minoră, au fost obligate să muncească la o fermă din Argeș.

Video. Percheziții la o fermă din Argeș. Persoane ținute cu forța

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară în județul Argeș și în municipiul București, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori, ambele în formă continuată.

„Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în perioada decembrie 2023-mai 2024, în baza aceleiași rezoluții infracționale care a constat în procurarea de forță de muncă în scopul exploatării, o persoană ar fi recrutat, prin inducerea în eroare, șapte victime, dintre acestea una minoră, pe care le-ar fi adăpostit la ferma sa din județul Argeș, unde prin constrângere fizică și psihică le-ar fi supus la executarea unor munci în mod forțat, aducând victimele în stare de aservire:, a transmis IPJ Argeș.

Citește și Argeș: Cercetări finalizate de polițiști într-un dosar de evaziune fiscală în formă continuată

Audierile se desfășoară la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești.

Persoanelor vătămate li se asigură sprijin și protecție de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județe Argeș și Vaslui și ai Grupării de Jandarmi Mobile București.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită