Web Analytics

(VIDEO) Exercițiu ISU pe Aerodromul din Geamăna – Au participat zeci de pompieri, polițiști și jandarmi!

de | 24.09.2021 14:18 | Actualitate, Politica si Administratie

Patru persoane în stare critică și două aeroplane în flăcări din cauza unei aeronave care s-a defectat în timpul zborului, a aterizat de urgență și a lovit alte două avioane pe aerodromul din Geamăna este scenariul unui exercițiu la care au participat salvatorii și oamenii legii în această dimineață. Zeci de pompieri, polițiști, jandarmi, mai multe echipaje SMURD și ambulanță au participat la o simulare a unui accident aviatic pe aerodromul din Geamăna, în care pilotul unui avion de mici dimensiuni a pierdut controlul în timp ce survola deasupra comunei Bradu, a aterizat forțat pe aerodrom și a lovit doua aeronave care au luat foc în apropierea unui rezervor plin cu combustibil. De asemenea, două persoane din aeronava defectă au fost rănite grav și au rămas încarcerate, iar alți doi oameni erau blocați în hambar.

CITEȘTE ȘI: Un accident rutier a blocat traficul pe Calea Depozitelor

Pompierii au acționat cu autospecialele cu apă și spumă și de intervenție pentru a scoate victimele dintre fiarele contorsionate ale aeronavei și din hambar, iar echipajele medicale ajunse la fața locului le-au preluat pentru acordarea primelor îngrijiri medicale. De asemenea, polițiștii și jandarmii au asigurat perimetrul de siguranță.

Din fericire,  totul a fost un exercițiu pus „în scenă” de salvatorii argeșeni, astfel încât, în cazul unei tragedii aviatice, aceștia să fie pregătiți să intervină cât mai prompt.

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren la aerodromul din Geamăna, unde o aeronavă aterizează de urgență și avariază alte două aeronave ce se aflau lângă un rezervor de combustibil și au luat foc. Două victime încarcerate în aeronavă, acestea nu se pot evacua și două victime în hangar. De asemenea, exista pericolul de propagare a incendiului la rezervorul de combustibil. La exercițiu sunt implicate forțele ISU Argeș, IJJ Argeș, IPJ Argeș, Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, reprezentanții Primăriei Bradu și SVSU Bradu”, transmite ISU Argeș.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii