Web Analytics

VIDEO Claudiu Năsui: Schimbăm strategia cu pensiile speciale. Le eliminăm pe rând, nu toate o dată

de | 3.02.2021 09:38 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

USR PLUS a anunțat luni că una dintre prioritățile pentru sesiunea parlamentară în curs este eliminarea pensiilor speciale. Liderii partidului au declarat că cele pentru parlamentari și pentru primari pot și anulate fără nici o analiză.

 

Claudiu Năsui, liderul USR București și ministru al Economiei, a declarat la Newsweek LIVE că partidele trebuie să găsească noi strategii pentru ca eliminarea pensiilor speciale să nu fie blocată la Curtea Constituțională. Politicianul crede, însă, că va mai dura până se va reajunge la o echitate în domeniul pensiilor.

Citește și: Premieră la Pitești: Interacțiune între administrația locală și mediul privat

„Eu am făcut primul proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale din legislatura anterioară. Atunci eram singur la conferința de presă, pentru că subiectul nu suscita interes.

Dar noi am vrut să facem lumea conștientă că există această clasă de oameni speciali, care, doar pentru că au fost apropriați de stat și de centri de putere ai statului, au și beneficii materiale. Prin lege, nu e nimic ilegal.

Citește și: CNS Cartel ALFA continuă acțiunile de protest: Politica Guvernului – de austeritate salarială – menține România în subdezvoltare

Totul este legal, doar că este injust. Eu sper că vom reuși să le doborâm, dacă avem majoritatea în Parlament care își dorește lucrul acesta.

E o problemă la CCR, care tot respinge aceste proiecte fie de impozitare, fie de desființare a lor”, a declarat Claudiu Năsui, la Newsweek LIVE.

Citește mai departe pe newsweek.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Bravo, buna strategie. Sa ajungeti si la pensiiile speciale ale magistratilor si militarilor, acolo e grosul.