Web Analytics
scris joi, 12.09.2024

Video. Arestat la Pitești pentru proxenetism. Cum proceda cu victimele

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, din comuna Țițești, cercetat pentru trafic de persoane și proxenetism.

Video. Arestat la Pitești pentru proxenetism. Cum proceda cu victimele

Citește și: Spitalul Judeţean, dat în judecată de constructorii noului corp de clădire la Curtea de Arbitraj

Din probatoriul administrat în cauză – transmite Biroul de presă al IPJ Argeș – a rezultat că, în martie 2022, prin inducere în eroare (folosind metoda „loverboy”), cel în cauză ar fi recrutat o persoană vătămată majoră, pe care, în perioada 2022 – 9 septembrie 2024, ar fi transportat-o și adăpostit-o în diverse locații din Germania și Elveția și ar fi obligat-o să practice prostituția.

Sumele de bani obținute de victimă din activitatea infracțională ar fi fost însușite integral de către persoana cercetată în cauză – mai arată sursa citată.

Cercetările au mai relevat și faptul că, în luna februarie 2024, tot în scopul exploatării sexuale, împricinatul ar fi recrutat o altă persoană vătămată, de 18 ani, și, folosind același mod de operare (simularea unor sentimente de iubire), ar fi determinat-o să practice prostituția pe teritoriul Germaniei, însușindu-și integral sumele de bani obținute de victimă – potrivit IPJ Argeș.

În urma percheziției domiciliare efectuate la 10 septembrie, au fost descoperite și ridicate sume de bani, înscrisuri, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. Pitești au dispus reținerea celui în cauză, pentru 24 de ore, iar, în cursul zilei de miercuri, 11 septembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de jandarmii argeșeni.

Victimele au beneficiat de măsuri de sprijin și protecție asigurate de reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Caleidoscop

În 1956, fostul președinte Emil Constantinescu a absolvit Liceul ”Nicolae Bălcescu” 1956 - a...

Vlad Oprescu

Săptămâna trecută, pompierul argeșean Vlad Oprescu a cucerit titlul de campion la Jocurile...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...