Web Analytics
scris duminică, 13.10.2024

Video. Amplă razie a Poliţiei la Curtea de Argeş şi în comunele din zonă. Percheziţie la Băiculeşti

Polițiștii din Curtea de Argeș, alături de colegii din Albeștii de Argeș, Domnești, Tigveni și Băiculești, au acționat noaptea trecută, cu efective mărite, într-o razie pentru prevenirea și combaterea infracționalității stradale.

Video. Amplă razie a Poliţiei la Curtea de Argeş şi în comunele din zonă. Percheziţie la Băiculeşti

Citeşte şi: Argeş. Pieton lovit mortal de o maşină. La volan era un piteştean de 27 de ani

Potrivit IPJ Argeş, la razie au participat peste 70 de polițiști de investigații criminale, ordine publică și poliție rutieră, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, al polițiștilor Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Argeș, precum și al jandarmilor din Argeş.

Efectivele au acționat la Curtea de Argeș și în comunele Băiculești, Albeștii de Argeș, Arefu, Mălureni, Domnești, Mușătești, Pietroșani, Tigveni, Cepari, Șuici, în scopul prevenirii și combaterii faptelor ce aduc atingere vieții, sănătății și integrității corporale a persoanelor, a patrimoniului public și privat, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică corespunzător, creșterea gradului de disciplină rutieră, prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri.

Tot în cadrul raziei, a fost efectuată o percheziție domiciliară, la o locuință din comuna Băiculești. Cercetările se efectuează într-un dosar de furt în scop de folosință, în urma percheziției fiind descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

Cu acest prilej, polițiștii au legitimat 854 de persoane, au controlat 12 sedii ale unor agenți economici, au verificat în trafic 465 de autovehicule, au acționat în 41 de filtre rutiere și au efectuat 207 testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea conducătorilor auto care aleg să conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv. De asemenea, 3 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru verificări.

Dosare penale şi amenzi contravenţionale

Ca urmare a abaterilor constatate au fost întocmite două dosare penale privind săvârșirea a 3 infracțiuni la regimul rutier (respectiv un dosar pentru conducere a unui moped neînmatriculat și neînregistrat, de către o persoană ce nu are permis, iar un alt dosar pentru conducere fără drept).

De asemenea, au fost aplicate 133 de sancțiuni contravenționale, însumând 106.145 lei, au fost aplicate măsurile complementare de confiscare a sumei de 2.352,5 lei încasată fără emiterea de documente fiscale, 3,8 mc material lemnos fără proveniență justificată, reținere a 4 permise auto și retragere a 12 certificate de înmatriculare și a 4 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare , dintre care se menționează:
– 101 sancțiuni pentru abateri la regimul rutier, cu măsurile complementare de reținere a 4 permise de conducere (dintre care 3 ca urmare a depistării sub influența băuturilor alcoolice, cu rezultate în urma testării de 0,27, 0,20 și 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat) și retragere a 12 certificate de înmatriculare (unul ca urmare a unor modificări neomologate, două ca pentru valabilitatea ITP expirată și 4 cpentru valabilitatea poliței obligatori RCA expirată, cu 4 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare);
-10 sancțiuni conform OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electonice fiscale, fiind confiscată suma totală de 2.352,5 lei, încasată fără emiterea de documente fiscale;
– 6 sancțiuni conform Legii 333/2003 și HG 301/2002, referitoare la regimul pazei bunurilor;
– 4 conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială;
– 3 conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, cu măsura complementară de confiscare a cantității totale de 3,8 mc material lemnos fără proveniență legală, cu o valoare de aproximativ 1.300 lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...