Web Analytics

Viceprimarul de la Câmpulung a pierdut procesul cu ANI

de | 10.10.2019 13:26 | Politica si Administratie

Declarat incompatibil în primăvara acestui an, viceprimarul de la Câmpulung a cerut în instanţă anularea actului emis de Agenţia Naţională de Integritate. La începutul acestei săptămâni, instanţa sesizată a respins cererea sa ca fiind neîntemeiată, astfel că a rămas validă constatarea celor de la ANI.
Viceprimarul Mărgărin Şerban Blidaru a fost găsit în stare de incompatibilitate şi declarat ca atare în luna aprilie a acestui an. Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că, în perioada 24 iunie 2016-28 septembrie 2017, Blidaru a deţinut şi exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local în Consiliul de Administraţie al Şcolii de Muzică Câmpulung. Iar, potrivit legii, o asemenea situaţie nu este permisă. Alesul local câmpulungean a reacţionat imediat, în luna mai atacând actul ANI la Curtea de Apel Piteşti cu solicitarea de anulare a raportului de evaluare. După ce s-a aflat în procedură preliminară, cauza a fost analizată pe fond de instanţa de judecată, iar luni, 7 octombrie, s-a decis că cererea este neîntemeiată, deci starea de incompatibilitate a existat.
Viceprimarul Blidaru susţine că legislaţia din domeniul educaţiei prevede faptul că aleşii locali fac parte din consiliile de administraţie la unităţile de învăţământ. „Eu nu am participat la şedinţele Consiliului de Administraţie la Şcoala de Muzică, doar am semnat trei procese-verbale de şedinţe în care s-a discutat despre probleme organizatorice. Plus că, oricum, nu am fost remunerat pentru calitatea de membru în Consiliul de Administraţie”, a susţinut vicele de la Câmpulung, care acum are calea de atac a recursului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii