Web Analytics
scris joi, 14.07.2022

171 de proiecte din Argeş au primit finanţare prin Programul „Anghel Saligny”

Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, în Argeș se vor investi 1.537.565.799,19 lei în 171 de proiecte. Suma este una dintre cele mai mari sume atrase în județ pentru investițiile de infrastructură. Consiliul Județean Argeș a primit finanțare pentru 9 drumuri județene, un pod și o stație de epurare. Suma pentru finanțarea celor 11 proiecte depuse de Consiliul Județean Ageș este de 140.000.000 lei.
“La nivelul județului Argeș, prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», se vor investi 1.537.565.799,19 lei în 171 de proiecte de înființare, extindere, reabilitare și modernizare de drumuri, poduri, rețele de apă și apă uzată, proiecte de care vor beneficia cei peste 600.000 de argeșeni. Mă bucur mult și țin să îi felicit pe toți primarii care au reușit să atragă aceste fonduri pentru proiectele de dezvoltare din localitățile județului. Atunci când muncești în echipă având ca singură țintă interesul argeșenilor și dezvoltarea județului, se văd și rezultatele. Am susținut proiectele tuturor, pentru că, așa cum am spus, dezvoltarea județului Argeș reprezintă o muncă în echipă”, a transmis Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.
“Așa cum am promis, infrastructura rutieră rămâne o prioritate a acestui mandat. Din cele 11 proiecte ale Consiliului Județean Argeș, 10 sunt pe infrastructură rutieră, vor fi modernizate și asfaltate 9 drumuri și va fi construit un pod. Pentru a ajunge însă aici, mai întâi s-au realizat proiectele care acum au primit finanțare, sumele atrase fiind unele dintre cele mai mari. De altfel, sumele atrase de Consiliul Județean Argeș în ultimii ani sunt cele mai mari din istoria județului. După cum se știe, la această oră, Consiliul Județean Argeș mai are, în diferite stadii de implementare sau chiar finalizate, 9 proiecte prin PNDL II și 13 cu finanțare eruopeană. Am reușit să atragem fonduri într-o perioadă în care investițiile sunt mai mult decât necesare”, a declarat Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

171 de proiecte din Argeş au primit finanţare prin Programul „Anghel Saligny”

CItește și Argeș. Finanțare pentru 171 de proiecte, prin “Anghel Saligny”.

Proiectele C.J. Argeș pentru care s-a obținut finanțare prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”:

  1. Staţie de epurare ape uzate şi reţea de canalizare menajeră aferentă unităților medicale: Spitalul de Boli Cronice Călinești, Unitatea de Asistență Medico-Socială Călinești, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Călinești și Centrul de Permanență Călinești din comuna Călinești.
  2. Pod peste râul Neajlov, în satul Siliștea, comuna Căteasca, județul Argeș
  3. Modernizare DJ 731 B, sate Sămara şi Metofu, comuna Poiana Lacului
  4. Modernizare DJ 732 C Bughea de Jos – Malu – Godeni
  5. Modernizare DJ 679 C lzvoru – Mozăceni
  6. Modernizare DJ 703 H Sălătrucu-Vâlcea
  7. Modernizare DJ 703 B Morărești – Uda
  8. Modernizare DJ 739 Bârzeşti (DN 73 D) – Negrești – Zgripcești –Beleți
  9. Modernizare DJ 703 I Merișani (DN 7 C – km 12+450) – Mușătești – Brăduleț – Brădet – Lac Vidraru (DN 7 C – km 64+400)
  10. Modernizare DJ 703 B Pădureți (DJ 679) – Costești (DN 65 A), la Lunca Corbului și Costești
  11. Modernizare DJ 703 G Șuici (DJ 703 H) – Ianculeşti – limită județ Vâlcea, comuna Șuici.
    M.S.

Citește și Proiecte pe Programul ”Anghel Saligny” în valoare de 2 milioane de euro, la Albeştii de Argeş

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *