Web Analytics

Piteștiul e în media pe țară la tariful pentru transportul în comun

de | 22.11.2017 09:52 | Actualitate

publitrans2

SC Publitras a publicat pe pagina sa de Facebook o situație comparativă a tarifelor pentru transportul public de călători în mai multe orașe mari ale țării, pentru a demonta mitul potrivit căruia Piteștiul ar avea cel mai scump transport în comun.

Din tabel rezultă că Piteștiul s-ar afla la polul inferior, cu 2 de lei/ călătorie, la fel ca Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Cluj, Craiova (dacă biletul este cumpărat din autobuz, tariful este de 2,5 lei), Iași, Piatra Neamț, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea și Zalău.

 

La Alba Iulia, prețul unei călătorii este 2,5 lei (biletul este limitat la 60 min), la Baia Mare – 3 lei (biletul este limitat la 60 min), la Oradea -3 lei, iar la Rm Vâlcea – 2,5 lei.

 

Desigur, în tabel nu apar toate orașele mari ale țării. Printre cele lipsă se numără și Bucureștiul, care potrivit site-ului RATB, are tarife ai mici decât Piteștiul pe liniile urbane:
    

    1,3 lei – pe linii urbane
    3,5 lei – pe linii Expres
    1,5 lei – pe linii preorăşeneşti

 

La Constanța, spre exemplu, o călătorie costă 1,5 lei, iar orașul nu apare în lista comparativă a Publitrans, iar exemplele pot continua!

Una peste alta, Piteștiul nu are cel mai scump transport din țară, dar nici printre cele mai ieftine orașe nu se numără la acest capitol, așa cum ar rezulta din tabel.

Iată cum arată tabelul publicat de PUBLITRANS:

puiblitrans

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii