Web Analytics
scris duminică, 06.10.2024

Veste bună pentru șoferi! Ar putea scăpa de amenda automată pentru lipsa rovinietei

Veste bună pentru șoferi! Ar putea scăpa de amenda automată pentru lipsa rovinietei

Mai mulți deputați liberali au inițiat un proiect de lege prin care nu se va mai acorda imediat amendă pentru cei care merg pe drumurile publice fără să fi cumpărat în prealabil rovinieta. Pe un sistem care se aplică și în cazul taxei de pod pentru Fetești-Cernavodă, șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a plăti rovinieta.

Deputatul PNL de Giurgiu Alexandru Andrei spune că proiectul de lege a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și va urma să meargă în plen.

Citește și Tânărul care a provocat accidentul mortal de la Rătești fusese sancţionat de 21 de ori în 2 ani

„O serie de modificări în plata rovinietei reprezintă principalul subiect al unui proiect de lege pe care l-am inițiat, alături de mai mulți colegi deputați PNL, proiect ce a primit avizul favorabil al Comisiei de Transport și Infrastructură.

Dacă va fi adoptat de plenul Camerei Deputaților, şoferii din România vor avea posibilitatea să plătească rovinieta în termen de cel mult 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale, şi nu în mod obligatoriu înaintea accesării reţelei naţionale de drumuri.

Am gândit această modificare legislativă în contextul în care s-au înregistrat numeroase situaţii în care şoferii au fost amendaţi automat, fără a avea ocazia să îşi remedieze situaţia, considerâd că nu este corect ca șoferii care nu şi-au achitat rovinieta înainte de a circula pe drumurile naţionale (pentru că, pur și simplu, au uitat ori dintr-o eroare umană), să fie sancţionaţi fără avertisment și fără a avea posibilitatea de a corecta această scăpare.

De altfel, acest sistem se aplică, deja, cu succes în cazul taxei de pod de la Feteşti, unde şoferii au un interval de timp rezonabil pentru a achita taxa.

Iniţiativa parlamentarilor liberali vine în sprijinul şoferilor de bună credinţă şi are la bază nevoia de a oferi soluţii corecte, adaptate realităţilor cotidiene”, a transmis deputatul pe Facebook.

Achziționarea rovinietei se poate face ușor, fie online, fie din benzinării. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...