Web Analytics

Vernisaj în prag de aniversare sub semnătura maestrului Augustin Lucici

de | 16.02.2018 11:26 | Actualitate

aug7
Galeria de artă „METOPA” a găzduit, joi seară, vernisajul unei noi expoziții personale semnată Augustin Lucici. Evenimentul, organizat cu doar câteva zile înainte de împlinirea de către cunoscutul artist a vârstei de 62 de ani, a adunat laolaltă zeci de invitați, oameni de cutură, directori de instituții, elevi, presă etc. Mircea Bârloiu, Daniel Preduț, Anca-Diana Giura, Mara Diaconu, Monica Dinu, George Dobrică s-au numărat printre cei veniți personal să-l felicite pe pictor.

Cu un discurs impecabil, ca de fiecare dată, poeta și scriitoarea Denisa Popescu a reintrodus oaspeții în lumea artistică a lui Augustin Lucici, una de adâncă sensibilitate, unică și plină de emoție, așa cum aveau să redescopere, cu toții, ceva mai târziu, aseră.

Despre Augustin Lucici se știe că este un pictor nonconformist, un artist fără pereche care „a parcurs copios etapele învăţării, venind de fiecare dată cu un spor în opera lui. A avut experienţe în toate planurile (artă, existenţă). A suferit, a iubit, a ştiut să asculte multă vreme şi a scris adevărat când a început să o facă. A învăţat să circule bine pe canalele istoriei artei. Sufletul lui a rămas vrăjit în epoca marilor măiestrii”, așa cum îl  caracteriza intr-o broşură, acum câțiva ani, regretatul profesor Gheorge Pantelie.

A confirmat-o din nou joi seară, așa cum a făcut-o cu fiecare nouă expoziție a sa.

Născut: 19 februarie 1956
Studii: Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Arte Decorative, 1983
Experienţă: Graphic-design, membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din România, muzeograf
 Are o familie frumoasă, cu soția sa, designerul Stela Lucici, fiul, Augustin Lucici, și nora, Larissa Lucici.

Redacția Jurnal de Argeș îi urează La mulți ani!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii