Web Analytics

Verificări la toți marii retaileri din județul Argeș

de | 22.06.2020 11:37 | Actualitate

 

La cererea prefectului Emanuel Soare, în contextul creșterii numărului de infectați cu COVID-19, săptămâna trecută au fost efectuate controale în marile centre comerciale, supermarketuri și piețe, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind măsurile pentru prevenirea și combaterea epidemiei de coronavirus.

Compartimentul Securitate și Sănătate în Muncă din cadrul ITM Argeș a verificat în perioada 15 iunie-19 iunie 2020 toți marii retaileri din județ. Au fost efectuate 48 de controale, fiind constatate 23 de deficiențe. S-au aplicat 23 de sancțiuni, 20 de avertismente și 3 amenzi contravenționale, în valoare totală de 12.000 lei. Controalele vor continua și în perioada următoare.

În ultimele 48 de ore, polițiștii argeșeni, specialiștii ITM, ai DSVSA Argeș şi pompierii au verificat 111 societăți comerciale, acționând în zona centrelor comerciale, a piețelor și în zonele adiacente. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 14.000 lei.

În plus, ITM Argeș a efectuat controale la aproape 400 de agenți economici, pe durata stării de alertă. Au fost supuse controlului societățile care au avut salariați cu contracte de muncă suspendate în perioada 16 martie-15 iunie 2020, dar și societățile comerciale cu obiectul de activitate: transport, construcții, service-uri auto, confecții, comerț și asistență socială.

În total, au fost controlați 390 de angajatori, fiind dispuse 152 de măsuri pentru deficiențele constatate. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de un milion de lei. Au fost aplicate amenzi de 680.000 lei pentru primirea la muncă a 20 de persoane fără contract individual de muncă.

12 persoane au fost depistate lucrând, deși aveau contractele individuale de muncă suspendate, iar 4 persoane au fost găsite lucrând în afara normei de muncă negociată în contract.

Au fost verificate și 19 centre de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice. La unul dintre ele s-a constatat faptul că nu s-a asigurat permanentizarea programului de lucru, fiind aplicată o amendă de 1000 lei.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii