Web Analytics

Verificări ale organizării pazei la agenți economici și școli

de | 5.10.2021 18:32 | Actualitate

Polițiștii compartimentelor ”Sisteme de Securitate” au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare a pazei la operatorii de valori monetare, cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne, precum și pentru verificarea organizării pazei la unitățile de învățământ.

Verificările au inclus și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate privată, iar toate activitățile desfășurate au avut în vedere și contextul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Astfel, polițiștii Secțiilor 1 și 3 Poliție Pitești, precum și cei ai Secției de Poliție Rurală Albota, au verificat 5 societăți comerciale și 3 unități de învățământ.

În urma verificărilor, au fost constatate nereguli la 2 dintre obiectivele verificate, dintre care unul de pe raza municipiului Pitești și unul de pe raza localității Bradu, astfel:

-polițiștii compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, au constatat că la punctul de lucru al unei societăți nu sunt respectate măsurile antiefracție, constând în calitatea slabă a sistemului de supraveghere video și lipsa unui certificat de agrement pentru vitrajele utilizate în cadrul unității. În urma celor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională cu avertismet;

-polițiștii Secției de Poliție Rurală Albota au constatat că personalul de pază al unei societăți din Bradu nu a purtat pe timpul serviciului uniforma și însemnele distinctive. În urma celor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională cu avertisment.

La toate obiectivele s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

De asemenea, la unitățile asigurate cu pază umană permanentă, inclusiv la unitățile de învățământ, a fost verificat şi modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, nefiind constatate alte nereguli în această privință.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii