Verificări ale modului de organizare a pazei în Argeș

de | 27.01.2021 | Actualitate, Home

 

În ziua de 26 ianuarie a.c., polițiștii argeșeni au continuat activitățile de prevenire și combatere a infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare a pazei la operatorii de valori monetare, cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Verificările au vizat şi activitatea desfășurată de furnizorii de servicii de securitate private. În urma activităţilor, poliţiştii Secţiilor de Poliţie 2, 3 şi 4 din municipiul Piteşti, au constatat că la 4 dintre obiectivele verificate, nu erau respectate prevederile legale din domeniu.

Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, cu avertisment, conform H.G. 301/2012 privind normele metodologice de aplicare a Legii 333/2003R privind paza obiectivelor, bunurilor și protecția persoanelor, iar la toate unitățile la care au fost constatate nereguli, au fost stabilite termene de remediere a deficiențelor.

Astfel, polițiștii Secției 4 Poliție Pitești au verificat 3 săli de jocuri de noroc, ocazie cu care la una dintre ele a fost aplicată o sancțiune contravențională, ca urmare a nerespectării prevederilor referitoare la modul de manipulare a valorilor monetare, iar la altă societate cu acest obiect de activitate s-a constatat că măsurile stabilite anterior prin analiza de risc nu erau respectate în totalitate, fiind stabilit termen de remediere.

Totodată, polițiștii Secției 3 Poliție Pitești au aplicat o sancțiune contravențională, ca urmare a faptului că un agent comercial de pe raza de competență nu avea întocmită evaluare de risc la securitatea fizică.

De asemenea, două societăți, verificate de polițiștii Secției 2 Poliție Pitești, se aflau la reverificarea măsurilor de remediere dispuse anterior, iar o altă societate comercială de pe raza comunei Albota, a fost verificată de către poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Albota, nefiind constatate nereguli.

 

Citește și Tineri din Câmpulung și Valea Mare Pravăț nu au respectat măsura carantinării

 

La unitățile asigurate cu pază umană permanentă, a fost verificat şi modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular. La toate unităţile s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Având în vedere contextul specific perioadei de alertă, reprezentanții societăților verificate de polițiști au fost instruiți şi cu privire la măsurile preventive, prin adresarea de către aceștia de recomandări și luarea unor măsuri care să asigure respectarea de către cetățeni a păstrării unei distanțe de siguranță, pentru evitarea eventualei transmiteri a coronavirusului.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: arges verificari serviciu paza

Ultimele articole

Sinaxar: Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României
Sinaxar: Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României

Sfântul Apostol Andrei a fost fratele Sfântului Petru și împreună au fost primii ucenici ai lui Hristos. Dupa Pogorarea Sfantului Duh, prin tragere la sorti, Apostolii au primit teritoriile unde sa predice. Astfel, Sfantul Apostol Andrei va predica in Scytia si Asia...

Mașină răsturnată peste gard, la Bogați. Șoferul nu avea permis
Mașină răsturnată peste gard, la Bogați. Șoferul nu avea permis

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Leordeni au fost sesizați, luni după-amiaza, cu privire la producerea unui evenimenta rutier pe raza localității Bogați, în urma căruia un autoturism s-a răsturnat în afara carosabilului. Inițial, la fața locului nu a fost găsită...

FRF: Cine sunt cei 12 antrenori doriţi la echipa naţională
FRF: Cine sunt cei 12 antrenori doriţi la echipa naţională

Membru în Comisia Tehnică a FRF, Aurel Ticleanu a anunțat că pe lista propusă lui Răzvan Burleanu sunt nu mai puțin de 12 antrenori. CITEȘTE ȘI: Finala Cupei României la rugby va fi amânată ”Fiecare membru al Comisiei Tehnice a vorbit, și-a expus un punct de vedere în...

Rezultatele etapei a 17-a şi clasamentul din Liga I
Rezultatele etapei a 17-a şi clasamentul din Liga I

Jurnalul de Argeş vă prezintă rezultatele din etapa a 17-a din Liga 1 și clasamentul actualizat: Rezultatele: Vineri Dinamo - U Craiova 1948 0-0 Sâmbătă Sepsi - Chindia 0-0UTA Ara - FC Argeș 0-1Rapid - CS Mioveni 1-1 Duminică FC Botoșani - FC Voluntari...