Web Analytics

Verdict definitiv al Curţii de Apel Piteşti: preşedintele Iohannis a pierdut apartamentul din centrul Sibiului

de | 22.02.2017 13:59 | Actualitate

Miercuri, 22 februarie, judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti au dat verdictul în procesul privind apartamentul din Sibiu pierdut de familia preşedintelui Klaus Iohannis. Magistraţii au respins contestaţia în anulare formulată de către familia Iohannis, menţinând sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Braşov în noiembrie 2015, sentinţă prin care preşedintele României a pierdut apartamentul din centrul Sibiului. Decizia Curţii de Apel Piteşti este definitivă, familia Iohannis nu mai are nicio cale de atac.
Casa de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29 din centrul Sibiului, din care Klaus şi Carmen Iohannis au cumpărat apartamentul de la parter pe 1 iunie 1999 pentru suma de 5.000 de lei, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, născuţi în comuna Porumbacu de Jos. După decesul acestora, în anii ’70, averea le-a trecut în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care a decedat câțiva ani mai târziu, fără a avea copii. Prin urmare, și casa de pe strada Nicolae Bălcescu, din Sibiu, a trecut în proprietatea Statului Român. În 1997, imobilul din centrul Sibiului a fost cumpărat de chiriași. În 1999, contractele de vânzare-cumpărare ale acestor foști chiriași au fost anulate de instanță, la cererea lui Ioan Baștea, care a arătat că este fiul lui Nicolae Baștea, nepot al soților Ghenea. După anularea acestor contracte, imobilul ajunge în proprietatea familiei Iohannis, care cumpără și părțile de proprietate ale urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași, rămași fără locuințe, au pornit în 2001 mai multe procese pentru anularea actelor care au dus la noua stare de fapt, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.
Pe 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a respins un recurs declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat contractul de vânzare-cumpărare a imobilului din Sibiu încheiat cu presupusul proprietar, în prezent decedat
Pe 16 noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit de sentinţa judecătorească prin care a pierdut respectivul imobil şi a depus ulterior o contestaţie în anulare.
Pe 6 aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Braşov la Curtea de Apel Piteşti, decizia fiind definitivă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii