Web Analytics
scris joi, 21.02.2019

Venezuela din PSD Argeş

Mark Taiwan, da, Lucreţiu Tudor, ba. Scriitoarea de saivan de la Recea, Mari Pană pe numele ei din buletin, își va vedea visul cu ochii și va fi director plin la APIA. Asta în vreme ce un finanțist care a intrat cu prima notă la concursul pentru Antifraudă, mă refer la Lucrețiu Tudor, printre puținii tineri din PSD Argeș, salubri și cu studiile făcute pe băncile școlii, nu pe cele ale partidului, a fost scos în decor. A pierdut funcția de director la Finanțe, deși în anul în care a stat pe acest scaun instituția se poate lăuda cu cele mai mari colectări din istorie. Așezând în oglindă cazul Mark Taiwan vs cazul Lucrețiu Tudor, înțelegem un singur lucru. Meritocrația a fost declarată persona non grata în PSD Argeș, are o relație cam ca țiganul cu săpunul. Se întâlnesc rar spre deloc. Ce altfel poți să înțelegi, când afli că Deputatul Mitralieră a dovedit o disponibilitate vecină cu habotnicia deschizând toate ușile care trebuie, la București, pentru Pitzi de la Recea? Şi că, la polul opus, Șerban Valeca, în calitate de președinte al PSD Argeș, n-a simțit nevoia să susțină politic în fața lui Liviu Dragnea un tânăr cu știință de carte, performanțe și mai ales mult bun-simț ca Lucrețiu Tudor. Astfel că PSD Argeș a devenit subiect preferat de felație politică al celor din Teleorman, care-și plantează tot mai mulți oameni în funcții-cheie în județul nostru.
Ca o paranteză, chiar nu mi se frânge inima că Șerban Valeca și ceilalți PSD-iști sunt pedepsiți să umble cu botul stropit de savarina șmecherilor de la Teleorman. Poate ca sunt masochiști și le place. Îi vitaminizează, vorba lui Liviu, “prietenul lui Mitralieră”. Dar mă doare sufletul că județul Argeș e condamnat la batjocură și paragină și că avem de suferit toți. În cheie politică, dacă nu ai valoare, n-ai nici finanțare. Iar asta înseamnă subdezvoltare, oameni buni, dacă ne uităm doar la ce bugete au primit recent vecinii noștri din Dâmbovița, Teleorman, Olt și Vâlcea. Cifrele nu mint, am ajuns o enclavă de neputință în regiune, toți vecinii primesc bani mai mulți decât Argeșul. Și asta fiindcă avem cea mai slabă conducere din istorie a PSD Argeș.
Într-un fel, chiar îl înțeleg și îl apreciez pe Cristian Gentea că și-a dat demisia dintr-o echipă managerială formală și formalistă, în care președintele, adică Șerban Valeca, face totul și, de fapt, mai nimic. Măcar Gentea a arătat că își apără oamenii, nu și-i abandonează pe câmpul de bătălie în lașă tradiție a PSD Argeș. Nu știu ce va fi în continuare, am minime speranțe că PSD va reuşi să-și întrerupă autoprăbușirea în Argeș, din moment ce promovează o intelectuală de anvergura îndoielnică a lui Mark Taiwan și „îl dă la câini” pe un tânăr de reală perspectivă ca Lucrețiu Tudor. Prin impotenţă, PSD Argeș stinge, puţin câte puţin, lumina în județ. Măcar de-ar veni deputatul Cătălin Rădulescu la comanda filialei, să ştim o socoteală! Cu Mitralieră la trăgaci, PSD-iștii din Argeș vor avea parte de o moarte rapidă, curată. În timp ce Șerban Valeca le oferă o moarte lentă, în chinuri și fără pic de demnitate.

Venezuela din PSD Argeş

 

Distribuie!

0 Comentarii