Web Analytics

„Cer cu vehemenţă demisiile preşedinţilor Comisiei de disciplină şi Comisiei de apel ale AJF”

de | 29.08.2019 13:35 | Sport

# Spune Alin Dinu, fost preşedinte al Comisiilor jurisdicţionale din cadrul AJF, în prezent preşedinte AS Căteasca

# Am înțeles că sunteți nemulțumit de activitatea comisiilor din cadrul AJF Argeș. Ce ne puteți spune având în vedere că dv. ați condus la un moment dat toate comisiile din cadrul AJF?
– E puțin spus nemulțumit. Sunt revoltat, pentru că această Comisiei de disciplină, la care președinte este Alexandru Postelnecu, jurist de meserie, așa cum se zice, și fost arbitru și observator, ia hotărâri pripite, neregulamentare, cu patimă, probabil că are ceva cu persoana mea, pentru că nu cred că are ceva cu AS Căteasca, acolo unde eu sunt președinte. Este inadmisibil ca un președinte de comisie jurisdicțională, care trebuie să cerceteze toate aspectele unui litigiu, să ia asemenea hotărâri.
# Concret, despre ce este vorba?
– Despre jocul disputat la Albota între CS Albota și AS Căteasca, în care cei de la Albota au folosit un jucător în stare de suspendare, după care Căteasca a făcut contestație. Această contestație a ajuns la Comisia de disciplină condusă de Alexandru Postelnecu și a fost respinsă pentru un motiv pueril, deși a fost făcută regulamentar, în sensul că nu s-a precizat în contestație numele jucătorului. Nominal înseamnă care se legitimează doar cu numele, or, la noi în raportul de arbitraj fiecare jucător în afara numelui are trecut și numărul pe care îl poartă pe echipament. În actele oficiale din fotbal jucătorul nu are trecut numai numele, ci și numărul. La școală în catalog sigur că este trecut numele, nu și la fotbal… Deci, contestația a fost regulamentară, pentru că s-au trecut nominal jucătorii care sunt contestați, printre care a fost și jucătorul cu numărul 10, la care s-a dovedit substituirea, și sigur că rezultatul trebuia să fie 3-0 pentru Căteasca, meci care a fost câștigat pe teren de Albota cu 6-4.

„Sunt multe echipe care folosesc jucători pe fals în fotbalul județean”

# Ce a urmat?
– Nu am fost mulțumiți de decizia Comisiei de disciplină și am mers la Comisia de Apel a AJF-ului, condusă de Ionuț Adrian Păun, cel care a fost adus la AJF de către Alexandru Postelnecu și ocupă această funcție la recomandarea d-lui Postelnecu, care îl dirijează și acum și probabil că atâta timp cât va sta dânsul acolo.
# Ce s-a întâmplat la Comisia de apel?
– Președintele Păun a votat în favoarea d-lui Postelnecu, iar ceilalți doi membri au votat pentru Căteasca. Deci, conform deciziei Comisiei de Apel, Căteasca a câștigat jocul cu 3-0. S-a făcut dreptate, însă cei de la Albota nu au fost mulțumiți, deși au viciat rezultatul datorită faptului că au folosit un jucător în stare de suspendare, au viciat clasamentul final etc. Aceste vicieri, aceste substituiri de jucători nu trebuie tolerate de Comisia de disciplină și de Comisia de apel. Acest lucru este cancerul fotbalului… Așa pot aduce și eu pe Neaga sau oricare alt fotbalist să joace la Căteasca, să-i bag pe fals. Este vorba de furt. La Căteasca nu s-a făcut așa ceva, dar la Albota se pare că este o practică și atunci cum aceste comisii pot face o asemenea nedreptate și să aducă prejudiciu AJF-ului…
# Acești jucători care evoluează pe fals sunt, practic, nu numai la Albota…
– Bineînțeles că nu numai la Albota. Sunt multe echipe care fac așa ceva în fotbalul județean și, de aceea, prin ceea ce fac eu vreau să stârpim acest fenomen. Cer public cu vehemență demisiile președinților Comisiei de disciplină și Comisiei de apel!
# Am înțeles că s-a ajuns cu acest caz la FRF…
– Nemulțumiți de decizia Comisiei de apel, cei de la Albota au făcut recurs la FRF, recurs care, după părerea mea, a fost redactat tot de Postelnecu. Nu știau cei de la Albota să facă recurs la FRF… În acest recurs sunt numai aberații, cum că eu sunt prieten cu nu știu ce membri din Comisia de apel, că nu cunosc ce scrie în dicționar etc. Sigur că la Comisia de recurs de la Federație am câștigat. Nu s-au prezentat nici să-și susțină recursul. Probabil de rușine, pentru că totul era dovedit, că falsul a fost, substituirea a fost, vicierea de rezultat a fost… Recursul a fost, așadar, respins și a rămas în vigoare decizia Comisiei de apel a AJF în care AS Căteasca a câștigat. Chiar trebuia eu să ajung pe la FRF pentru asta?! Poate vor să facă și la TAS, pentru că vreau să mă plimb și prin Elveția…

„Vinovat de toată rușinea asta care a căzut pe capul AJF-ului este Viorel Ilinca, secretarul general”

# Ce se urmărește, de fapt?
– Păi, vinovat pentru toate astea nu l-aș declara numai pe Postelnecu, vinovat de toată rușinea asta care a căzut pe capul AJF-ului, pentru că nu mergi la FRF pentru asta, este Viorel Ilinca, secretarul general al AJF-ului, cel care coordonează toate aceste comisii jurisdicționale. Atunci când observă o nedreptate într-una din comisii, poate lua el o hotărâre, fără să ne facem de rușine la FRF. Mă refer la AJF, nu la mine…
# Când dv. erați președinte de comisie, cei doi membri de acum erau în comisie și atunci?
– Nu erau pe vremea mea, dacă vă referiți la reproșurile cum că sunt prieten cu cei doi din Comisia de apel. Când eram președinte de comisie nu am avut astfel de cazuri. Nu se poate admite ca două comisii jurisdicționale, care acum sunt conduse de juriști, să facă asemenea greșeli. Nu este permis, este inadmisibil. AJF Argeș are de suferit foarte mult și probabil că cineva va trebui să ia măsuri în final. Eu nu prea pot să fac multe, dar nu pot să admit asemenea nereguli. Sunt făcute pur și simplu cu ranchiună, cu patimă… Neregulile sunt făcute repetat…
n Vorbeați de demisia de onoare a celor doi președinți…
– Dacă mai au pic de onoare să demisioneze, însă eu simultan cu ce v-am declarat dv. o să fac o cerere de demitere a acestor președinți și în Comitetul executiv al AJF-ului, acolo unde sunt membru.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Uitati-va la ce anomalii fac cei de la ajf un oficial de la campulung a fost amendat pe 25 .09. iar amenda a fost platita pe 01.09 adica de la inceputul lunii el stia ca va fi amendat????

    Maseur – Bina Eduard (A C S Academia de Fotbal Muscelul Câmpulung Muscel)
    C S Real Bradu – A C S Academia de Fotbal Muscelul Câmpulung Muscel
    Liga a IV-a FORTUNA SPORTS, Seniori, etapa 5 | Data 2019-09-18

    Abatere: Mentionez ca maseurul echipei oaspete Bina Eduard a fost eliminat in min 30 pentru lovirea violenta cu pumnul a bancii de rezerva in mod de protest la deciziile arbitrilor.

    Rezolutie: Avertisment in baza art. 15 coroborat cu art.43.4 din Regulamentul Disciplinar FRF/AJF, si penalitate financiara de 300 lei in baza listei anexe la Regulamentul AJF, poz.4, col.4.

    Suspendat din: 25-09-2019
    Data inregistrarii sanctiunii : 25-09-2019
    Sanctiune pecuniara: 300 lei Platit: 300 lei in data F/01.09.2019

  2. asta pt ca daca chitanta era taia luni pe 30 septembrie echipa pierdea meciul din etapa a 7