Web Analytics

Ce n-a văzut Parisul: Renault România are un sediu de ultimă generaţie

de | 4.07.2019 13:40 | Economie

# Inaugurat vineri, 28 iunie, în prezența premierului Viorica Dăncilă, noul sediu găzduiește 3.200 de angajați, dintre care câteva sute sunt argeșeni, și are, printre altele, amfiteatru cu 350 de locuri, sală de gimnastică și restaurant cu terasă cu 800 de locuri.

Pe 28 iunie, cu patru zile înainte de aniversarea a 20 de ani de la privatizarea Dacia, Renault a inaugurat noul său sediu din România, Renault Bucharest Connected. „Jurnalul de Argeș” a fost singurul ziar din județ prezent la acest eveniment, desfășurat în prezența premierului Viorica Dăncilă, a lui Thierry Bollore, director general Groupe Renault, a ambasadoarei Franței, Michele Ramis, și a lui Nicolas Maure, fost director general Dacia, în prezent director de Operațiuni Regiunea Eurasia Groupe Renault.

Papamobilul folosit de Papa Francisc în România, expus la parter

Noul sediu găzduiește 3.200 de angajați, dintre care câteva sute sunt argeșeni, și este amplasat ideal și pentru cei care fac naveta: la intrarea în București, chiar în fața stației de metrou Preciziei.
Prima surpriză este chiar în holul de la intrare, unde este expus „Papamobilul” Duster folosit de către Papa Francisc cu ocazia vizitei de trei zile pe care a făcut-o în România. Iar vehiculul îi atrage ca un magnet pe cei dornici de un selfie special.
Premierul Viorica Dăncilă a venit cu un sfert de oră înainte de tăierea panglicii inaugurale și a fost întâmpinată de directorul general Renault, Thierry Bollore, de directorul general Dacia, Christophe Dridi, Gabriel Sicoe, președinte ACAROM, și de ambasadoarea Franței.

„Vom mai angaja 600 de persoane în acest an”

„Renault Bucharest Connected are acest Centru de design creat pe măsur, care le permite echipelor să lucreze mai aproape de clienţii lor astăzi. De asemenea, ne permite să fim mai inovatori, mai atrăgători şi să reducem costurile. Bucharest Connected se înscrie pe deplin în acest demers al eficienţei, reunind 3.200 de persoane care înainte erau repartizate în şase situri diferite. Anul trecut am angajat 660 de persoane şi anul acesta vom mai angaja circa 600”, a precizat Thierry Bollore la scurt timp după ce a tăiat panglica inaugurală.

Viorica Dăncilă: „Așteptăm lansarea primei Dacii 100% electrice”

„Anul trecut, țara noastră a înregistrat o producție-record de autoturisme. Programul Rabla a ajuns la al 16-lea an, iar în 2018 numărul tichetelor Rabla a crescut, de la 30.000, la 50.000. În acest an, prima serie de tichete Rabla a fost deja epuizată. Așteptăm cu interes lansarea primei Dacii 100% electrice”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

„România este o sursă de competențe și talente. Cei 18.800 de angajați ai Groupe Renault România contribuie la nivel mondial cu pasiune la povestea de succes pe care o semnează. Gama Global Access, din care face parte și Dacia, este fabricată în 11 uzine la nivel internațional, pe 4 continente. Este o provocare permanentă pentru fiecare dintre noi. Din 1999 până în prezent, am investit 3 miliarde de euro în România”, a declarat Christophe Dridi, președinte-director general Dacia și director general Groupe Renault România.

Prima clădire din România ce primește certificare verde

Clădirea Renault Business Conected este încadrată în clasa A, respectând normele de calitate pe care această clasă le impune. În plus, este prima clădire din România care a obținut certificările „verzi” BREEAM la nivel Excellent și EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies). Clădirile care primesc această certificare au un consum de energie redus cu aproape o treime și o economie de apă de aproximativ 50% în comparație cu o clădire obișnuită, având un impact pozitiv asupra mediului.
Sediul Renault Bucharest Connected se întinde pe o suprafaţă de 47.000 mp, iar clădirile sunt încadrate în Clasa A şi răspund celor mai înalte standarde în materie de eficienţă energetică. De asemenea, Groupe Renault România beneficiază de un showroom pentru vehiculele Groupe Renault, 1.000 de locuri de parcare, un amfiteatru cu capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor interne şi externe, restaurant cu terasă cu 800 de locuri, două cabinete medicale, sală de sport, precum și stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii