Web Analytics
scris joi, 27.06.2024

Vasile Florescu, despre un episod cu Nicolae Dobrin: „Gicu mi-a cerut un cuţit. «Păi, ce vrei să faci?» – l-am întrebat. «Să tai gipsul ăsta, dă-l dracu’!»”

La cei 87 de ani pe care-i are, Vasile Florescu, fost fotbalist și antrenor la FC Argeș, se ține foarte bine. Prezent marți, 25 iunie, la expoziția deschisă la Muzeul Sportului Argeșean, dl Florescu ne-a vorbit despre începuturile sale cu echipa Dinamo Pitești (transferată în 1959 de la București; fusese Dinamo 9 Miliție), dar și despre câteva amintiri legate de Nicolae Dobrin, pe care el îl consideră cel mai mare fotbalist român.

Vasile Florescu, despre un episod cu Nicolae Dobrin: „Gicu mi-a cerut un cuţit. «Păi, ce vrei să faci?» – l-am întrebat. «Să tai gipsul ăsta, dă-l dracu’!»”

„El nu pleca în nicio deplasare, cu avion sau cu alt mijloc de transport, decât cu mine, cu mașina mică. Aveam la club o mașină, 6606, o Dacie 1300, și doar cu aia pleca în unele deplasări, dar numai cu mine, ca șofer. Pleca echipa cu Halagian cu autocarul, iar noi veneam după ei. Dobrin nu suporta autocarul. (…) Și la București, când era chemat la lotul național, nu pleca cu trenul sau…

Doar eu cu el, cu mașina. L-am dus și cu piciorul în gips să-l vadă doctorul Tomescu, când a suferit un accident. L-am dus la București, iar seara, după ce a plecat de la Federație, unde doctorul constatase că nu poate să joace (era un meci pe stadionul «23 august»), a mers la mașină și mi-a zis: «Bă, ai un cuțit?». «N-am, bă, Gică, de unde să am eu cuțit în mașină? Păi, ce vrei să faci?» – l-am întrebat. «Să tai gipsul ăsta, dă-l dracu’!»

Și apoi am nimerit la barul «Melody», seara și, vă dați seama, a trebuit să stau să-l păzesc. A fost o viață frumoasă…” – ne-a povestit Vasile Florescu, mijlocaș de legendă al Argeșului.

Citește și 45 de ani de la cucerirea titlului de campioană a României de către FC Argeş

Citește și Foşti mari fotbalişti alb-violeţi, despre şansele de calificare ale Naţionalei în fazele superioare ale Campionatului European. Radu II: „Avem şansele noastre de a merge mai departe. De ce să nu credem în ele?”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită