Văsâi a câştigat şi al doilea proces care îl face acţionar majoritar la Alprom

de | 25.01.2012 23:37 | Dezvaluiri

# Decizia a fost dată pe 18 ianuarie de către Curtea de Apel Pitești. # Gruparea Cătălin Chelu-Maria Bugheanu pierde pe bandă rulantă. Fosta directoare de la CPL Pitești, Maria Bugheanu (foto), a pierdut și a doua oară procesul cu omul de afaceri Gheorghe Văsâi, în deja celebrul scandal al acțiunilor SC Alprom. De astă dată, Bugheanu a pierdut în apelul formulat împotriva hotărârii Tribunalului Comercial Argeș. În urma hotărârii executorii a instanței comerciale, Gheorghe Văsâi (foto), prin SC Financiar Urban, a recuperat de la Maria Bugheanu pachetul de 7,47%  din capitalul social al Alprom și, cu cel de 48% deținut deja, devine astfel acționarul majoritar al societății în defavoarea afaceristului gălățean Cătălin Chelu. Astfel, Curtea de Apel Pitești a respins pe 18 ianuarie a.c apelul formulat de Bugheanu Maria, SC Vulturul SA, SC Altur SA, SC Aprico Consult SRL (cele trei firme  controlate de Cătălin Chelu) obligând apelantele  la plata de cheltuieli de judecată de aproape un miliard de lei vechi. După cum se știe, Maria Bugheanu a vândut de două ori pachetul de acțiuni de 7,47 %, pe care-l deținea la Alprom: mai întâi lui Gheorghe Văsâi, pentru suma de 800.000 euro, după care s-a răzgîndit și l-a înstrăinat și către trei firme controlate de Cătălin Chelu, în contul a 1,8 milioane euro. Gheorghe Văsâi s-a adresat instanței și s-a judecat aproape trei ani (din toamna lui 2009 și până acum) cu Maria Bugheanu, de la care a recuperat în final pachetul de acțiuni care îl transformă în acționar majoritar la SC Alprom. Fiind vorba de o hotărâre executorie, noul patron al Alprom-ului poate convoca oricând AGA pentru numirea unui nou Consiliu de Administrație care să nu îi mai fie aservit lui Chelu.  Pentru a afla ce modificări se vor produce în curând în conducerea Alprom, l-am contactat telefonic pe omul de afaceri Gheorghe Văsâi.

“Acum, important pentru mine este să dau oamenilor de lucru”

# Am văzut pe portalul instanțelor că ați câștigat apelul introdus la Curtea de Apel Pitești de către Maria Bugheanu. Ce veți face în continuare?
– Înainte de a lua o decizie, aștept totuși să primesc motivarea Curții. Așa este corect, să văd motivarea și abia după aceea să exprim un punct de vedere. De aceea vă rog să nu vă supărați, dacă, deocamdată, sunt rezervat în declarațiile către presă.
# Ce veți face, totuși, fiindcă din informațiile noastre Cătălin Chelu încearcă, după metoda clasică, să golească societatea de active ca să nu mai rămână mare lucru în momentul în care veți prelua Alpromul.
– Cu siguranță voi sesiza DIICOT-ul în legătură cu toate acțiunile grupului Chelu și ale angajaților din Alprom care îl ajută.
# Luați în calcul și convocarea AGA?
– Domnișoară, credeți-mă că important este acum pentru mine să dau oamenilor de lucru, ca să meargă producția la Alprom. Sigur că voi convoca AGA și că se va lua o decizie, să vedem ce are de spus și Chelu.
Adriana Gândilă

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole