Web Analytics

Varujan Vosganian şi „Copiii războiului” la Biblioteca Judeţeană Argeş

de | 23.02.2017 12:05 | Cultură

9 VosganianMiercuri, 22 februarie 2017, la ora 17.00, scriitorul Varujan Vosganian își va lansa, la Biblioteca Județeană Argeș, cea de-a treia carte de proză, romanul de 552 de pagini – ”Copiii războiului” (Ed. Polirom, 2016).
Aidoma celorlalte două, ”Cartea șoaptelor” și ”Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri”, ”Copiii războiului” pune un diagnostic secolului 20 și societății românești, în particular, iar diagnosticul este „Suferința Instituționalizată și promovată ca produs de consum, cu etichetă strălucitoare și slogan sforăitor”. Revine, și în acest roman psihologic, triada Uitare-Răzbunare-Iertare, fiecare dintre elementele ei constituindu-se în opțiune-leac pentru suferința istoriei.
”Suferința lasă în urmă învinși. Ei suferă istoria, în loc s-o trăiască. Literatura este omagiul adus acestor învinși care, prin ea, se transformă, în memoria lumii, în învingători” – consideră Varujan Vosganian. De rumegat mesajul și de citit romanul unui personaj principal extrem de puternic, Matei Visarion, fost general de Securitate, confruntat cu propriul chip, în oglinda unor scrisori tulburătoare.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii