Web Analytics
scris vineri, 19.07.2024

Vânătorul suspendat pe trei ani din AJVPS Argeş revine cu noi dezvăluri. Ionuţ Popescu, despre colegii din grupa de vânătoare: „Împuşcaseră trei purcei mistreţi şi voiau să declare doar unul”

Gheorghe Bacria, unul dintre colegii acuzați de Popescu, spune: ”Acum doi ani, împreună cu dl director Sergiu Chiriță, l-am salvat când oamenii au vrut să-l dea afară”

V-am relatat la sfârșitul lunii iunie că un vânător, Ionuț Mugurel Popescu, a anunțat că dă în judecată AJVPS Argeș. Motivul: el împreună cu un coleg, Adrian Pănoiu, au fost suspendați timp de trei ani din asociație, pentru că n-ar fi respectat regulamentele sau cutumele interne. Vânătorul e convins însă că decizia a fost luată din cu totul alte considerente. Anume că ei, cei doi sancționați, au deranjat „sistemul”, sesizând anumite infracțiuni de braconaj, din calitatea lor de martori într-un dosar deschis în vara anului trecut, după 27 de percheziții făcute de polițiști. Un număr de 12 vânători, toți membri ai AJVPS Argeș, sunt cercetați în acest dosar sub suspiciunea că ar fi săvârșit acte de braconaj cinegetic la specia urs brun și la alte specii de interes cinegetic.

Vânătorul suspendat pe trei ani din AJVPS Argeş revine cu noi dezvăluri. Ionuţ Popescu, despre colegii din grupa de vânătoare: „Împuşcaseră trei purcei mistreţi şi voiau să declare doar unul”

În replică la toate cele afirmate, pe larg, de Ionuț Mugurel Popescu în ediția din 26 iunie – 2 iulie a „Jurnalului”, directorul executiv al AJVPS Argeș, Sergiu Chiriță, a spus că suspendarea celor doi a fost făcută la propunerea grupei din care ei fac parte, adunarea generală cerând chiar excluderea lor, pe motiv de comportament neadecvat față de colegii de vânătoare. Colegi care l-ar fi iertat și în 2022, când, în fața adunării generale, și-a dat cuvântul că nu va mai crea tensiuni în grupă. Ei bine, replica din ziar a directorului Chiriță l-a înfuriat, însă, și mai mult pe vânătorul suspendat, care are mai multe de spus. Și le-a spus…

Despre neregulile descoperite în grupa de vânătoare din care făcea parte

În replica sa la… replica directorului executiv al asociației, Ionuț Mugurel Popescu face noi dezvăluri, legate de anumite nereguli pe care el le-a constatat în grupa sa, FC 7 din Curtea de Argeș. În primul rând, el vorbește despre o partidă de vânătoare: „În anul 2021, în noiembrie sau decembrie, nu mai țin exact minte, în perioada pandemiei de Covid-19, s-a impus o regulă: nu mai aveam voie să participăm la vânătoare dacă nu avem vaccinul făcut. În zona unde stau eu, unii dintre colegii mei au efectuat o partidă de vânătoare la grup mare, la specia mistreț! Eu, neavând vaccinul făcut, nu am participat. Fiind în apropierea locuinței mele, am auzit mai multe focuri de armă; am așteptat să se termine partida de vânătoare, mi-am luat băiatul în mașină, în vârstă de 5 ani, și am mers la colegi să le fac o vizită, deoarece vânătoarea părea că s-a încheiat. Când am ajuns acolo, câțiva dintre vânători erau lângă un purcel foarte mic, de circa 30 kg, împușcat. I-am salutat pe băieți, i-am arătat copilului purcelul, chiar i-am făcut și o fotografie cu el și, în spirit de glumă, le-am zis colegilor: «Unde faceți tuciul, să vin și eu»…

Citește și E un început în toate, domnule Chiriloiu! Jandarmeria a amendat Direcţia Silvică Argeş că urşii se plimbă în voie pe Transfăgăraşan

„După ce am mers circa 500 metri, am observat încă doi purcei împușcați și acoperiți cu frunze.!”

Ei, foarte supărați că purcelul este foarte mic și că trebuie să îl plătească cu 800 lei, doi dintre ei au început să mă insulte, întrebând ce caut eu în pădure după ei, că nu sunt vaccinat și că le stric partida de vânătoare! Repet, partida de vânătoare era deja încheiată. Nu puteam să risc să merg cu copilul în timp ce partida era în desfășurare. Am spus «bine, măi băieți, dacă v-am deranjat, o să plec acasă». Am luat copilul în mașină și am plecat. Doar că, după ce am mers circa 500 metri, am observat încă doi purcei împușcați și acoperiți cu frunze. Atunci mi-am dat seama de motivul supărării celor doi. Practic, ei se fereau de mine, împușcaseră trei purcei mistreți și voiau să declare doar unul. Supărat că am fost alungat, le-am spus că nu plec de acolo până nu îi trec pe toți trei pe autorizație. Au trecut pe autorizație toți cei trei purcei împușcați, iar eu am plecat acasă împreună cu copilul.

La scurt timp după incident, în luna ianuarie au organizat o ședință la grupă, unde au discutat această problemă referitoare la ce se întâmplase. Dar în cadrul ședinței motivul era altul, că eu am deranjat o partidă de vânătoare, am făcut scandal, stricând liniștea și bunăstarea colegilor. Numai că supărarea lor era că i-am pus să declare toți cei trei purcei foarte mici, pe care au fost nevoiți să plătească 2.400 lei. Înainte de ședință, dl Gheorghe Bacria, inginer și paznic de vânătoare al AJVPS Argeș, care eliberează și autorizații de vânătoare, mi-a spus că singura variantă de a mai rămâne în grupă este să îmi cer scuze și să nu mai fac asemenea gesturi. Am înțeles și așa am făcut, deoarece eram singur împotriva tuturor. La ședință am început să fiu urecheat de băieți, pe care i-am deranjat că au plătit trei purcei cu 2.400 lei; atunci dl Chiriță a luat cuvântul și a spus: «Dl Popescu, vă văd băiat tânăr și nu e bine ce faceți, este loc sub soare pentru toată lumea, trebuie să vă înțelegeți bine fără astfel de discuții». Atunci m-am ridicat și am spus: «D-le director, cred că eu am înțeles vânătoarea greșit… Dacă vor să mă excludă, nu am nimic de pierdut, sunt tânăr și eu nu trăiesc din vânătoare. Dacă am deranjat, îmi cer scuze!» Și atunci au decis să nu mai propună excluderea mea”.

Citește și Statul Paralel a operat şi în Argeş. Patronul „Metabet” confirmă că a fost presat în celulă ca să-şi vândă afacerea

„Cum e posibil ca 12 vânători cercetați într-un dosar de braconaj să fie încă înscriși în asociație?!”

Ionuț Mugurel Popescu a vorbit apoi, din nou, despre controlul făcut pe teren în urma sesizării sale privind mai multe nereguli, acuzând că verificările au avut loc cu două săptămâni mai târziu, timp în care au fost remediate unele deficiențe. „Dar și așa, tot am găsit nereguli, hrănitori de mistreți neînregistrate, unde sunt construite observatoare pentru a sta la pândă. S-au făcut fotografii, s-au luat coordonate GPS și s-a întocmit un proces verbal la final. Iar aceste nereguli sunt și acum pe teren!” – a explicat vânătorul suspendat, care a adăugat că, deși directorul executiv i-a promis transparență, la ședința din 6 ianuarie 2024, soarta îi era stabilită: grupa a propus, în unanimitate, excluderea sa. „De organizarea acestei ședințe s-a ocupat foarte bine dl Gheorghe Bacria, inginer și paznic de vânătoare, care a făcut tot ce a putut să convingă toți vânătorii că trebuie să voteze cu da, că doar așa poate scăpa de noi” – a mai spus dl Popescu. El a adăugat că, în urmă cu câțiva ani, Gheorghe Bacria a mai fost cercetat într-un dosar de braconaj.

Pe scurt, pentru că spațiul tipografic nu ne permite, în urma controlului din teren a fost realizat un raport, care a fost prezentat consiliului director și, ulterior, adunării generale, unde s-a decis suspendarea pe trei ani a celor doi vânători. „Am să mă judec până când voi dovedi că cineva nu a respectat statutul și, în primul rând, cuvântul!” – a mai spus Ionuț Mugurel Popescu, care, convins fiind că toate i se întâmplă fiindcă e martor în dosarul de braconaj respectiv, se întreabă și întreabă: „Cum e posibil ca 12 vânători cercetați într-un dosar de braconaj să fie încă în asociație înscriși, fără să fie suspendați sau excluși, iar noi doi, care nu am făcut nimic, să fim suspendați pe trei ani?!”
„În final vreau să spun doar atât: sunt prea mic pentru o lume atât de mare, dar, pentru că am fost executat pe nedrept, am să lupt până când voi reveni în grupa de unde am fost dat afară abuziv. Pot justifica oricând că toate cele spuse sunt adevăruri. Doamne ajută!” – a declarat Ionuț Mugurel Popescu.

Citește și Cazul copilului mort la o clinică din Piteşti. Stomatologul Răzvan Savu a făcut cerere de strămutare a dosarului

Directorul Sergiu Chiriță, grav bolnav

Față de cele spuse, în rezumat, de vânătorul suspendat, am solicitat și opiniile celor la care el face referire. Aflat pe un pat de spital, diagnosticat cu o boală gravă, directorul executiv Sergiu Chiriță n-a putut da de această dată nicio declarație. Vă reamintim că el și-a prezentat demisia, în urmă cu ceva timp, pe motive de sănătate, rămânând în funcție până la organizarea de noi alegeri. Opinia sa despre cazul prezentat, publicată în ediția trecută, este că acel raport făcut de o comisie în urma controlului pe teren, care însumează 60 de pagini, reflectă amănunțit realitatea.

Gheorghe Bacria: „Pot eu să le spăl creierii oamenilor ăia, 50 de persoane, dintre care unul e comandant la Poliție, la Curtea de Argeș, mai e un domn care e vânător, a fost la DNA?!”

În schimb, Gheorghe Bacria a avut multe de spus despre Ionuț Mugurel Popescu. La fel, din lipsă de spațiu, spicuim din cele declarate de acesta. „Acuzațiile sale sunt nefondate. Nu numai la adresa noastră. El are ce are cu toată lumea. E numai pe scandal, pe urmăriri, pe Tutana, pe Băiculești, îi urmărește pe vânători peste tot. Eu nu am nimic cu el, e un copil. Acum doi ani, împreună cu dl director Chiriță, l-am salvat când oamenii au vrut să-l dea afară; le-am spus hai, să-i mai dăm o șansă; e un proces-verbal atașat la ședința din ziua respectivă. El a continuat… De acea ședință din 6 ianuarie 2024, la care face referire, nu m-am ocupat eu! Nu există așa ceva! Eu nici nu sunt acolo, nu sunt membru vânător, eu n-am votat, n-am făcut nimic. Au participat 52 de persoane, dintre care 50 au votat să-l suspende. Pot eu să le spăl creierii oamenilor ăia, 50 de persoane, dintre care unul e comandant la Poliție, la Curtea de Argeș, mai e un domn care e vânător, a fost la DNA?! Adică pot să mă duc eu să le spun oamenilor… și ce să le spun?! Sunt eu Cristos pe pământ?!” – a declarat dl Bacria, care mai spune că dl Popescu a fost suspendat „pentru comportamentul său, pentru că, la vânătoare, vorbește urât cu oamenii, îi urmărește pe acasă; s-a urcat, din câte am înțeles, la unii vânători pe garduri, să-i urmărească noaptea. Eu nu știu, n-am avut probleme cu el…”

Citește și Martori ai Parchetului într-un dosar de braconaj, doi vânători au fost suspendaţi pe trei ani din AJVPS Argeş!

„M-am pomenit iar cu mascaţii peste mine”

Cât privește primul dosar (de braconaj) la care a făcut referire Ionuț Mugurel Popescu, dl Bacria a spus: „La dosarul respectiv s-a dat clasarea cauzei din lipsă de probe. (…) Acum, el poate spune verzi și uscate, dacă el crede că eu… Eu i-am spus în față «băi, băiete, eu te-am ajutat, nu ți-am făcut altceva decât că, acum doi ani, la ședința aia», de fapt dl Chiriță a spus «hai să-i mai dăm o șansă, că e membru vânător nou, că se îndreaptă», dar nu s-a îndreptat. Eu am participat la ședință ca invitat, adică serviciul meu e de așa natură încât trebuia să mă duc. Nu aveam drept de vot. Nu sunt pe grupa 7 Curtea de Argeș, eu sunt pe 6 Valea Danului. Și nici n-am fost, cum zice el, pe la oameni pe acasă. I-am și zis să-mi aducă o singură persoană să spună că am făcut eu așa ceva. Pe mine nu mă interesează așa ceva. Mă interesează ca oamenii să stea la noi, nu să plece”.
Cât despre dosarul de braconaj deschis în vara anului trecut, în care sunt cercetați 12 vânători ai AJVPS Argeș, iar Ionuț Mugurel Popescu este martor al Parchetului, Gheorghe Bacria ne-a declarat: „M-am pomenit iar cu mascații peste mine. Nu știu ce a făcut el, dacă a făcut el, nu mă interesează… Deci e vorba de cazul de acum un an, de la Tutana. Am fost și eu, și paznicul de vânătoare, și toți, suntem și noi cercetați, dar n-avem nicio legătură!”

Citește și Tur-retur cu maxi-taxi, pe DN73: berea, prezervativul şi oamenii răi

Citește și Noi dezvăluiri în scandalul ”Corupţie la iepuri” din cadrul AJVPS Argeş. Vânătorul Relu Vasile a fost exclus din asociaţie după ce i-a cerut preşedintelui Mihai Oprescu mai multă transparenţă

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită