Web Analytics

Vânători, fermieri şi păgubiţi de urşi, la mitingul de la Bucureşti

de | 1.07.2021 14:37 | Actualitate, Politica si Administratie

Din luna mai și până acum s-au înregistrat zeci de plângeri ale oamenilor din localitățile pe raza cărora se află fondurile de vânătoare ale AJVPS Argeș cu privire la atacul urșilor în gospodării. Comisiile de evaluare a pagubelor au dat aviz favorabil pentru primirea despăgubirilor în bani, în valoare de zeci de mii de lei.
Plângerile au venit de la proprietari din Domnești, Aninoasa, Bughea de Sus, Brăduleț, Corbeni, Mușetești, Dârmănești, Bălilești, Valea Mare-Pravăț, Ștefănești. Și dacă în zona Câmpulung pagubele s-au înregistrat la porci, la măgari în zona Brăduleț, la Ștefănești, respectiv satul Valea Mare-Podgoria, moș Martin a dat atacul la… stupină.
În calitate de gestionar al respectivelor fonduri de vânătoare, AJVPS Argeș a cerut, de asemenea, de la minister derogare de la statutul de specie protejată pentru mai mulți urși care le-au provocat daune majore oamenilor, însă răspunsul ministerului a fost de fiecare dată negativ. S-a invocat lipsa de probe foto/video pentru a se demonstra identificarea exemplarului care a realizat paguba sau lipsa apelurilor la 112, astfel încât nu a fost acordată cotă de vânătoare pentru niciun urs.
Așa se face că marți, 29 iunie, aproximativ o sută de vânători, dar și fermieri sau oameni păgubiți s-au deplasat la mitingul de la Camera Deputaților, îndreptat împotriva măsurilor care fac ca urșii să nu mai poată fi vânați.
Citește și Atacurile urșilor se întețesc. Ministrul Mediului dă noi detalii despre proiectul prin care vor fi lichidate animalele agresive
Citește și Primarul de la Rucăr, despre atacurile urșilor: „S-a produs o mare agitație la nivelul localității”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii