Căldura din ultimele zile a adus cu ea și un val de infecții. Zeci de copii ajung zilnic în camerele de gardă și în unitățile de primiri urgențe ale spitalelor.
Citește și: Alertă! Urs la Ștefănești!
„Odată cu sosirea sezonului cald, ne crește riscul tuturor de a dezvolta fenomene digestive în cadrul unor toxiinfecții alimentare care pot fi date de microorganisme. Ca și simptomatologie, cel mai des, pacientul poate prezenta greață, vărsături, multiple scaune apoase, dar și uneori, simptomatologie sistemică ca cefaleea, starea generală alterată, până și febră. Dacă vorbim despre pacienții care se află la risc, anume vârstnicii, copiii sub 5 ani, femeile gravide, sau cu un sistem imunitar slăbit, atunci se pune problema manifestărilor secundare deshidratării.
Citește și: O maşină pe GPL a explodat în timpul alimentării. Un bărbat a murit
În ultima perioadă există o ușoară creștere a cazurilor, care de cele mai multe ori sunt forme ușoare. Sunt câteva lucruri pe care le putem face pentru a evita să ajungem în astfel de situații: spălarea atentă și corectă a fructelor și legumelor, gătirea termică corespunzătoare a preparatelor din carne, să încercăm să luăm alimente din surse sigure, care să respecte normele de igienă. Să evităm să consumăm alimentele care au stat foarte mult timp în căldură și o igienă riguroasă asupra mâinilor și suprafețelor”, a declarat Gabriel Nistor, medic infecționist Matei Balș, la Antena 3 CNN.
0 Comentarii