Web Analytics
scris duminică, 08.09.2024

Val de demisii din Ministerul Educației înainte de începerea noul an școlar

Mai multe demisii și plecări din Ministerul Educației au avut loc chiar înainte de începerea noului an școlar. Potrivit Edupedu.ro a demisionat Anca Petrache, șefa direcției de formare continuă, Felicia Man, șef serviciu cu rol de coordonator al olimpiadelor școlare pe științele naturii, și-ar fi dat și ea demisia.

Val de demisii din Ministerul Educației înainte de începerea noul an școlar

Anca Petrache, director al Direcției Formare Continuă din subordinea Direcției Generale Învățământ Preuniversitar (DGÎP), fostă directoare a Direcției Învățare pe tot Parcursul Vieții și inspector general pentru Limba și literatura română în DGÎP, angajată în Ministerul Educației în ultimele două decenii pe bază de concurs.

Citește și România a obținut patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică

La bază profesoară de Limba și literatura română, Anca Petrache ar fi plecat după ce, potrivit surselor Edupedu.ro, a fost împinsă din instituție prin noua reorganizare a Ministerului Educației, când s-a anunțat de către Guvern că din administrația centrală vor avea loc tăieri de posturi și funcții.

O altă plecare din Minister este a inspectorului general responsabil cu limbile germană și rusă, Sorin Giurumescu. Sursele Edupedu.ro arată că acesta, la bază profesor de germană, a lucrat în minister din 2008, cu o pauză între anii 2015 și 2017. Giurumescu și-a dat demisia din funcție și ar fi devenit consilierul pe educație al primarului din Ploiești, Mihai Polițeanu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...