Web Analytics
scris duminică, 22.09.2024

Vaccinarea antigripală, recomandată de medici la început de octombrie

Medicii recomandă vaccinarea antigripală la începutul lunii octombrie. Astfel, protecția va dura până în primele luni de primăvară.  

Vaccinarea antigripală, recomandată de medici la început de octombrie

Între timp, autoritățile intenționează să schimbe protocolul de imunizare. Cei care doresc să se vaccineze trebuie să meargă la medicul de familie pentru a obține rețeta, iar serul se poate ridica de la farmacie. Vaccinarea se poate face fie la medic, fie în unitățile autorizate, cu programare. Lista acestor unități este disponibilă pe s ite-ul Ministerului Sănătății.

Citește și: Paştele 2025 pică pe 20 aprilie. Ce zile libere vor avea românii

 Copiii între 6 luni și 18 ani, gravidele, persoanele de peste 45 de ani cu boli cronice, vârstnicii și cadrele medicale beneficiază de rețete compensate 100%. Bebelușii sub 6 luni nu pot primi vaccinul.

Protocolul de vaccinare se va schimba, astfel încât persoanele de peste 60 de ani – nu doar cele peste 65, cum este în prezent – să beneficieze gratuit de un vaccin cu o concentrație de patru ori mai mare, asigurând o protecție mai bună împotriva gripei. Specialiștii avertizează că durează între una și două săptămâni de la vaccinare pentru a obține un nivel optim de anticorpi.

Citește și: Alertă în Bulgaria: Metal radioactiv periculos descoperit într-o mașină

În prezent, adulții între 45 și 65 de ani, fără boli cronice, pot achiziționa vaccinul la jumătate de preț. Persoanele între 19 și 45 de ani trebuie să plătească integral, costul fiind în jur de 65 de lei. Persoanele de peste 60 de ani vor primi gratuit un ser special. În România, doar cei cu vârste între 19 și 45 de ani plătesc integral vaccinul.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...