Web Analytics

În urma sesizărilor FNPA şi ale ”Jurnalului de Argeş”, Direcţia Sanitar Veterinară s-a implicat în cazul cailor maltrataţi în Târgul Săptămânal

de | 23.05.2019 13:03 | Actualitate

În luna februarie, președinta Federației Naționale de Protecția Animalelor, Carmen Arsene, a însoțit câțiva reprezentanți ai Organizației Mondiale de Protecție a Animalelor PETA, care au dorit să vadă condițiile în care sunt ținute animalele aduse la vânzare în Târgul Săptămânal. Aceștia au găsit situații strigătoare la cer în care caii puși la vânzare erau maltratați, slabi și cu răni deschise pe corp. Ca atare, FNPA a sesizat Direcția Sanitar Veterinară Argeș, cerând respectarea legii de către autoritățile locale.
„În târg erau mai mulți cai supuși vânzării, majoritatea de către samsari, iar unii dintre aceștia erau răniți și/sau extrem de slabi. Unul părea să aibă un picior rupt, alții prezentau răni multiple la nivelul abdomenului, iar un altul (iapă) avea coada inundată de sânge care se prelingea pe asfalt. Un cetățean spunea că ar fi fătat în acea zi”, scria în sesizarea președintei FNPA, Carmen Arsene, pe adresa DSV Argeș.
În același timp, în urma informațiilor în legătură cu ceea ce se întâmplă, și ”Jurnalul de Argeș” a publicat un articol în legătură cu ceea ce se întâmplă. Direcția Sanitar Veterinară a dat curs sesizărilor federației de protecție a animalelor și din presă, iar consilieri DSVA, împreună cu polițiști de la Secția nr. 2 de Poliție Albota, în prezența administratorului târgului, SC Salpitflor Green, au efectuat două controale care au avut ca tematică verificarea aspectelor semnalate în ziarul nostru referitoare la maltratarea cailor oferiți spre comercializare în târgul piteștean. Cu această ocazie, corpul de control a aplicat o amendă unui proprietar de cabaline. De asemenea, târgul este monitorizat săptămânal, însă DSVA atrage atenția că Târgul Săptămânal din Pitești nu mai este autorizat sanitar-veterinar încă din 18 ianuarie 2018.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii