Web Analytics
scris vineri, 05.07.2024

Update. Profesor reținut în dosarul „Mită la universitate”

DGA – Serviciul Județean Anticorupție Brașov a revenit cu informații noi referitoare la faptele de corupție cercetate la o universitate privată din Brașov.

Update. Profesor reținut în dosarul „Mită la universitate”

Citește și: DGA. Mită la universitate! Opt polițiști și un jandarm, audiați

După cele 20 de percheziții desfășurate joi, 4 iulie, în zece județe și în municipiul București, procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore a unui profesor universitar, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită în formă continuată, respectiv trafic de influență în formă continuată și complicitate la luare de mită în formă continuată.

Totodată, cei opt agenți de poliție și subofițerul jandarm audiați în acest caz au calitatea de suspect, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită/cumpărare de influență.

În cauză se efectuează cercetări pentru infracțiunile de dare de mită/trafic de influență și față de alți șase suspecți, persoane fără calitate specială – potrivit sursei citate.

În context, există bănuiala rezonabilă că, în perioada 2023 – 2024, mai mulți studenți ai unității de învățământ superior privat au dat unui profesor, direct sau indirect, diverse sume de bani și bunuri cu scopul promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licență.

F

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită