Web Analytics

Universitatea din Piteşti scoate anual la concurs peste 100 de burse Erasmus+

de | 16.07.2020 13:06 | Actualitate

O mobilitate Erasmus+ pentru studenți presupune deplasarea pentru maximum 12 luni pentru fiecare ciclu de studii (licență sau master) la una sau mai multe universități, companii sau organizații dintr-o altă țară europeană, pentru a studia sau pentru a face practică.
Universitatea din Pitești scoate anual la concurs peste 100 de burse Erasmus+ în țări precum Franța, Spania, Lituania, Bulgaria, Polonia, Portugalia ș.a. Studenţii au, astfel, șansa de a se bucura de o bursă de studiu sau practică de maximum 12 luni pentru care primesc între 470 euro/lună și 720 euro/lună, în funcție de tipul de mobilitate și țara de destinație, experiență multiculturală și, de asemenea, recunoașterea experienței. În acest fel își cresc șansele de angajare după absolvire și, de ce nu, chiar din timpul studiilor, având parte de o experiență teoretică și practică diferită, care le deschide orizontul de cunoaștere, le dezvoltă competențele de comunicare în diverse limbi străine și au parte de o experiență culturală și socială inedită, deoarece a fi student Erasmus+ înseamnă a face parte din comunitatea Erasmus+ de la nivel global.
Incluziunea socială este una dintre prioritățile europene și naționale ale programului. Astfel, studenților selectați pentru o mobilitate de studiu Erasmus+ care provin dintr-un mediu dezavantajat (cei care beneficiază de bursă socială sau se califică pentru a beneficia) vor primi un supliment de 200 euro/lună.
Cei interesați pot accesa pagina https://www.upit.ro/ro/international/erasmusplus pentru a afla răspunsurile la toate întrebările pe care ți le poți adresa în legătură cu programul Erasmus+!

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii