Web Analytics

Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, reprezentată la un eveniment important la Universitatea din Oxford

de | 28.03.2018 19:09 | Actualitate

19 brancoveanu02În perioada 15 – 16 martie, Departamentul de Statistică al Universității din Oxford – Marea Britanie – a găzduit evenimentul științific al rețelei COSTNET CA 15109 „COSTNET Sandpit Meeting 2018”. Scopul întâlnirii a fost acela de a așeza față în față reprezentanți ai mediului de afaceri, cercetători și cadre universitare, în încercarea de a găsi soluții optime pentru dezvoltarea unor aplicații industriale ale rețelelor de date.

19 brancoveanu01Temele de reflecție au fost legate de rețele bayesiene integrate cu sisteme informatice geografice (GIS), aplicații ale teoriei rețelelor în e-terapie, modelarea fluxurilor financiare internaționale prin rețele de date etc. Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, prin conf.univ. dr. Cristina Șerbănică (foto), și Academia de Studii Economice prin prof. univ. dr. Daniela Luminița Constantin, au reprezentat România la acest eveniment științific, la care au participat aproximativ 50 de cercetători și reprezentanți ai mediului de afaceri din Europa.

Ce este rețeaua COSTNET?

Universitatea „Constantin Brâncoveanu” este parte a rețelei internaționale de cooperare pentru știință și tehnologie COSTNET CA 15109 – „European Cooperation for Statistics of Network Data Science” (2016 – 2020) – alături de peste 60 de universități din 31 de state ale lumii. Rețeaua COSTNET este coordonată de prof. Ernst Wit de la Universitatea Groningen din Olanda și de prof. Gesine Reinert de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie. Obiectivul COSTNET este să faciliteze interacțiunea și colaborarea între diverse grupuri interesate de modelarea datelor de rețea și să stabilească o comunitate largă și interconectată de cercetători în acest domeniu. În plan științific, COSTNET își propune să evalueze critic oportunitățile de folosire încrucișată a rețelelor statistice cu diverse aplicații, o atenție deosebită fiind acordată tehnologiilor Big Data.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole