Web Analytics

Universitatea Constantin Brâncoveanu, reprezentată la Congresul internaţional al Asociaţiei Europene de Ştiinţe Regionale, în Irlanda

de | 6.09.2018 14:00 | Actualitate

În perioada 28 – 31 august 2018, Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești a fost reprezentată la cel de-al 58-lea Congres internațional al European Regional Science Association (ERSA), organizat la Cork, în Irlanda. Evenimentul a reunit peste 800 de participanți din întreaga lume, cercetători și cadre didactice universitare, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și ai agențiilor naționale de dezvoltare din Europa.
În jurul temei centrale a conferinței din acest an – „Places for people: innovative, inclusive and livable regions” – au fost organizate 74 de sesiuni de lucru, care au abordat subiecte legate de dezvoltarea regională și urbană, competitivitate, inovare, reziliență, sustenabilitate teritorială ș.a.
Conf. univ. dr. Cristina Șerbănică a fost invitată la masa rotundă ”Region. Young Regional Scientists Roundtable”, la care au fost selectați să participe și să-și exprime viziunea legată de viitorul științelor regionale opt tineri cercetători din Irlanda (University College Cork), Grecia (University of Thessaly), Anglia (University of Leeds și University of Cambridge), Austria (Vienna University of Economics and Business), Statele Unite ale Americii (Ohio State University), Olanda (University of Groningen) și România (Universitatea Constantin Brâncoveanu). Discuțiile au fost organizate în jurul conceptului de ”Europă a regiunilor”, fiind evidențiate modalitățile prin care științele regionale pot aduce plus-valoare în luarea deciziilor de creștere și dezvoltare sustenabilă, în reducerea disparităților și a inegalităților socio-economice și în îmbunătățirea calității vieții și a bunăstării cetățenilor.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii