Web Analytics

UNICEF – După o sută de zile de război în Ucraina, 5,2 milioane de copii au nevoie de asistenţă umanitară 

de | 1.06.2022 10:41 | Actualitate

”Aproape 100 de zile de război din Ucraina au avut consecinţe devastatoare pentru copii, la o amploare şi o viteză nemaiîntâlnite de la al Doilea Război Mondial, a afirmat astăzi UNICEF. Trei milioane de copii din Ucraina şi peste 2,2 milioane de copii din ţările care găzduiesc refugiaţi au acum nevoie de asistenţă umanitară. Aproape doi din trei copii au fost strămutaţi din cauza luptelor. Pe baza informaţiilor verificate de OHCHR, în medie mai mult de doi copii sunt ucişi şi mai mult de patru sunt răniţi în fiecare zi în Ucraina – mai ales în atacuri cu arme explozive în zonele populateŢ, conform UNICEF.

Citește și: Semestrul european – Pachetul de primăvară: Sprijinirea unei redresări verzi și durabile în contextul incertitudinii sporite

De asemenea, infrastructura civilă de care depind copiii continuă să fie deteriorată sau distrusă, până acum cel puţin 256 de unităţi sanitare şi una din şase „Şcoli sigure” susţinute de UNICEF în estul ţării fiind afectate până acum.  Sute de alte şcoli din toată ţara au fost, de asemenea, avariate. Condiţiile pentru copiii din estul şi sudul Ucrainei, unde luptele s-au intensificat, sunt din ce în ce mai grave, susţine organizaţia.

„1 iunie este Ziua Internaţională a Copilului în Ucraina şi în întreaga regiune”, a declarat Directorul Executiv al UNICEF, Catherine Russell, adăugândŞ  „În loc să sărbătorim această zi, ne apropiem cu gravitate de 3 iunie – cea de-a 100-a zi a unui război care a devastat vieţile a milioane de copii. Fără o încetare urgentă a focului şi o negociere a păcii, copiii vor continua să sufere – iar consecinţele războiului vor avea impact asupra copiilor vulnerabili din întreaga lume”.

Citește și: Patru sportivi au reprezentat România la Cupa Mondială de Paraclimbing din SUA

UNICEF avertizează, de asemenea, că războiul a provocat o criză acută a protecţiei copilului. Copiii care fug de violenţă sunt expuşi unui risc semnificativ de separare de familie, de violenţă, abuz, exploatare sexuală şi trafic. Majoritatea au fost expuşi la evenimente profund traumatizante. Aceşti copii au nevoie urgent de siguranţă, stabilitate, servicii de protecţie a copilului şi sprijin psihosocial – în special cei care sunt neînsoţiţi sau au fost separaţi de familiile lor. Mai mult decât orice, au nevoie de pace.

sursa: news.ro

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *