Web Analytics

Undă verde pentru traseul de la Bascov al autostrăzii Sibiu-Piteşti

de | 20.12.2018 12:59 | Economie

# Primarul Stancu: ”Doar jumătate din cele 426 persoane expropriate au carte funciară”
Joi, 13 decembrie, o comisie formată din 18 reprezentanţi ai Companiei Naţionale pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Secția Drumuri Naționale Pitești, şi Ministerul Mediului, a fost la Bascov pentru a analiza impactul de mediu pe traseul autostrăzii Piteşti-Sibiu. Primarul Gheorghe Stancu le-a spus celor de la CNAIR care sunt problemele legate de exproprieri pe raza localității sale.
„De exemplu, avem pe traseul autostrăzii în Bascov 426 de persoane care trebuie să fie expropriate, dar numai jumătate au carte funciară. Am decis să facem noi cărţile funciare pe tot traseul. De asemenea, nu sunt dezbătute succesiunile, mulţi oameni sunt plecaţi peste hotare… Toate aceste lucruri sunt de durată şi trebuie rezolvate. Pe de altă parte, le-am solicitat reprezentanţilor CNAIR să ia măsuri pentru ca la ieşirea din pasajul subteran spre Vâlcea – în continuarea autostrăzii Bucureşti – Piteşti – deoarece acolo se produc multe accidente. O soluţie ar fi lungirea unei benzi cu încă 300 de metri la ieşirea din pasaj”, a spus Gheorghe Stancu. Partea bună este că până la această dată, la nivelul Primăriei Bascov nu sunt sesizări și reclamații, iar reprezentanții de la București au dat undă verde pe traseul stabilit.

Autostrada în cifre: 122 km, 70 poduri și 57 viaducte

Autostrada Sibiu-Pitești va avea o lungime de 122 km, 110 km cu 8 noduri rutiere, 70 de poduri, 57 de viaducte, 130 de podețe, 10 pasaje, 9 tuneluri, 8 spații de parcare și servicii și cuprinde 2 ecoducte. În acest moment proiectul autostrăzii are realizat studiul de fezabilitate, iar în momentul în care vor scoate la licitație proiectarea și execuția vor impune condiții stricte, proiectul tehnic de execuție urmând să preia toate detaliile din acordul de mediu. Raportul de mediu prezintă întregul traseu al autostrăzii, detaliind formele de relief pe care le traversează și punctele unde vor fi amplasate spațiile de servicii, precum și intersecțiile cu alte drumuri, pe care le redăm mai jos. Traseul autostrăzii Sibiu – Piteşti este amplasat pe teritoriul administrativ a trei judeţe, fiind împărţit în 5 secţiuni: Secţiunea 1: Sibiu – Boiţa; Secţiunea 2: Boiţa – Cornet; Secţiunea 3: Cornet – Tigveni; Secţiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeş; Secţiunea 5: Curtea de Argeş – Piteşti.
Traseul autostrăzii ajunge pe direcţia sud-est până la intersecţia cu DN 7 în zona Bascov, unde a fost proiectat un nod rutier (Nod Bascov) care asigură legătura cu drumul naţional DN 7 atât pe direcţia Bucureşti – Sibiu, cât şi pe direcţia Piteşti – Râmnicu Vâlcea. După intersecţia cu DN 7, traseul se înscrie pe axul Centurii Piteşti, cu care face legătura. În zona km 120+850 – km 121+300 s-a propus amplasarea Centrului de întreţinere şi coordonare (CIC) Bascov.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii