Unanimitate scandaloasă pentru arteziană

de | 17.02.2011 15:42 | Opinii

Piteştiul ar urma să aibă o nouă fântână arteziană. În condiţiile în care priorităţile oraşului sunt categoric altele şi deşi ne aflăm în plină criză economică şi ne văicărim că banii sunt puţini şi foarte puţini, municipalitatea prevede un milion de lei pentru o investiţie pe care eu, unul, o consider realmente de fiţe în contextul dat. Proiectul îi aparţine primarului Tudor Pendiuc, dar a fost aprobat cu unanimitate de voturi în Consiliul Local.
Dacă de la primar, având în vedere antecedentele, mă aşteptam să prezinte o asemenea iniţiativă, admit că m-a surprins lipsa oricărei opoziţii. Proiectul a trecut nu doar fără niciun vot împotrivă. Mai mult decât atât, nu a existat nici măcar un singur comentariu, o cât de scurtă declaraţie în şedinţa de Consiliu care să pună sub semnul întrebării oportunitatea investiţiei.
A fost o unanimitate scandaloasă. Consilierii PDL prezenţi în sală, care se pretind a alcătui opoziţia în Consiliul Municipal Piteşti, n-au scos o vorbă. Practic au sprijinit totalmente iniţiativa primarului, votând în favoarea ei. Mai exact, au votat pentru prinderea obiectivului şi a sumei de un milion de lei în bugetul de investiţii pentru anul în curs. Un prim pas, important, pentru deschiderea şantierului a fost făcut. Mai rămâne ca municipalitatea să voteze proiectul dedicat strict construirii artezienei în cartierul Craiovei.
A doua zi după unanimitatea din Consiliu, liberalul Radu Perianu s-a răzgândit. Acolo a ridicat mâna pentru ca investiţia să fie prevăzută în buget, dar, ulterior, îmbrăcând hainele de politician, de preşedinte al PNL Piteşti, a criticat-o. Perianu a cerut ca fondurile rezervate pentru arteziană să fie folosite pentru anveloparea termică a unor blocuri.
Sunt de acord cu el. Dar de ce joacă la două capete? Dacă nu-i convenea, de ce a stat mut în şedinţa la care fac referire? De ce a votat „pentru”? Atitudinea consilierului-politician este ridicolă şi de neînţeles pentru cetăţeanul de rând al Piteştiului. Radu Perianu una fumează, alta spune! Avea posibilitatea să îşi exprime un punct de vedere critic în plenul Consiliului, la cald, atunci când contează, şi să voteze ca atare. Este penibil să apară la doar câteva ore distanţă de votul din Consiliu şi să prezinte public o cu totul altă opinie, ca şi cum acea opinie ar fi avut-o dintotdeauna.
Comunitatea nu îşi permite inflaţia asta de arteziene. Nu numai că este criză economică. Avem probleme mari care necesită fonduri. Banii trebuie direcţionaţi, de pildă, către amenajarea de adăposturi pentru maidanezi. Sau către construirea de centrale termice de cartier. Am mai spus-o şi o repet până va înţelege toată lumea: dacă Primăria ar fi investit din timp bani în astfel de centrale, iar nu în fântâni şi în pavele colorate, facturile dumneavoastră la încălzire ar fi fost astăzi cu cel puţin o treime mai mici.
PS: Costul final al artezienei din Craiovei, care va avea mici cascade, ornamente şi lumini, va fi de 1,5 milioane de lei. Restul de 500 000 de lei ar urma să fie alocaţi anul viitor.
(Mihai Paul Codunas)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”
„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”

Cuplul Monica Davidescu și Aurelian Temișan joacă la Pitești Spectacol la Teatrul „Alexandru Davila”, luni, 30 mai, de la 19:30. Va fi pusă în scenă cea mai recentă producție a Companiei de Teatru Concordia, comedia „Divorțul anului”. Joacă Monica Davidescu, Ovidiu...

PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung
PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung

Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Ivan și Sergiu Cicu, consilieri lacali ai PSD Câmpulung, au susținut azi o conferință de presă la sediul PSD Câmpulung Mușcel.  Cu acest prilej, Marius Nicolaescu a făcut o radiografie a...


Loading RSS Feed