Web Analytics

Video șocant! Un urs-trofeu a murit după ce a fost tranchilizat

de | 25.08.2021 14:59 | Actualitate, Dezvăluiri


# Dosar penal mai puţin obişnuit la Poliţia Argeş # Mamiferul uriaș avea 500 de puncte
Polițiștii de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Argeș au în lucru un dosar de braconaj cinegetic mai puțin obișnuit. Este vorba despre un urs catalogat drep trofeu, de peste 500 de puncte, care a murit în condiții ciudate. Incidentul a avut loc în zona numită Valea Plopului, din satul Bădești, comuna Pietroșani, pe un fond de vânătoare al AJVPS Argeș, acolo unde animalul uriaș a fost găsit prins într-o capcană. La fața locului a fost chemat personalul de specialitate al Direcției Silvice Argeș, care a tranchilizat ursul, însă acesta nu s-a mai trezit.
Oficial, deși trebuia salvat, ursul s-a strâns singur de gât cu lațul, însă există și varianta, neoficială, a unei culpe în timpul tranchilizării, prin împușcare, a animalului. La fața locului s-au aflat mai mulți polițiști și jandarmi, iar în cauză a fost deschis dosar penal pentru braconaj cinegetic, oamenii legii încercând să afle cine a pus capcana. Am intrat în posesia filmării în care apare ursul mormâind și clătinându-se după ce a fost tranchilizat și apoi a alunecat în râpă.
Citește și Angajaţii AJVPS Argeş au găsit zeci de plase de braconaj şi au eliberat peştii

Tranchilizarea a fost făcută de personalul Direcției Silvice

Conform evaluării, prejudiciul celor de la AJVPS se ridică la 6.000 de euro. „Ursul a murit după ce a fost tranchilizat, din cauza locului unde a fost prins în lațul respectiv, într-o râpă. Tranchilizarea a fost făcută, într-adevăr, de personalul Direcției Silvice – ei au arma necesară. Noi am avut echipa tehnică acolo, dar nimeni nu s-a apropiat mai mult de 300 metri de locul faptei, pentru că pericolul era foarte mare. Au fost toate autoritățile la fața locului. A fost deschis dosar penal în vederea găsirii autorului – cel care a pus lațul”, ne-a declarat șeful AJVPS Argeș, Sergiu Chiriță (foto).
Citește și Un nou scandal iese la iveală la AJVPS Argeş / Înainte de a fi condamnat pentru braconaj, Istrătescu şi-a luat primă de pensionare de 130.000 lei din banii vânătorilor

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii