Web Analytics
scris miercuri, 07.06.2023

Un șofer a fost amendat cu 121.000 euro pentru că a depășit viteza cu 30 km/oră!

Un șofer finlandez a primit una dintre cele mai mari amenzi de circulație din lume, de 121.000 de euro, pentru că a depășit cu 30 km/h limita de viteză pe un tronson de drum.

Un șofer a fost amendat cu 121.000 euro pentru că a depășit viteza cu 30 km/oră!

Citește și: Programul de gargară ştiinţifică „România Educată într-o ţară eşuată” continuă!

În Finlanda, amenzile rutiere sunt calculate în funcție de gravitatea abaterii și de venitul șoferului, pe care poliția îl poate verifica rapid conectându-se prin telefon la o bază de date centralizată a contribuabililor. Iar în acest caz șoferul este un om de afaceri milionar, potrivit ziarului „The Guardian”, citat de digi24.ro.

Regret foarte mult incidentul. Tocmai începusem să încetinesc, dar cred că asta nu s-a întâmplat suficient de repede”, a declarat Anders Wiklöf, 76 de ani, pentru Nya Åland, publicație din Insulele Åland, regiune autonomă finlandeză din Marea Baltică.

Wiklöf este fondatorul și președintele unui holding care rulează 350 milioane euro pe an. El spune că limita de viteză s-a schimbat „brusc” de la 70 km/h la 50, când a fost surprins conducând cu 82 km/h.

Lui Anders Wiklöf i s-a suspendat permisul auto timp de 10 zile. Omul de afaceri, care a dat numele principalului stadion de pe insule – Wiklöf Holding Arena, a mai primit și alte amenzi uriașe pentru depășirea vitezei: una de 63.680 euro, în 2018 și alta de 95.000 euro, în 2013.

Omul nu pare deloc supărat de amenda primită recent. „Am auzit că guvernul vrea să economisească 1,5 miliarde de euro pentru asistența medicală în Finlanda, așa că sper că banii mei vor ajunge acolo”, a spus el, potrivit sursei citate.

Foto: Shutterstock

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită