Web Analytics
scris miercuri, 26.06.2024

Un scuter electric lăsat la încărcat în garaj a distrus o casă

Un scuter electric lăsat la încărcat a distrus o casă cu etaj în Munteni Buzău – județul Ialomița. Bateria scuterului a explodat și flăcări puternice au înghițit imobilul. Electroniștii avertizează că, mai ales în zilele fierbinți, încărcarea acestor vehicule ar trebui atent urmărită.

Un scuter electric lăsat la încărcat în garaj a distrus o casă

Scuterul de la care a pornit incendiul era pus la încărcat, în garaj. Proprietarii au auzit o explozie, apoi au ţâşnit flăcări mari care au ajuns la casă.

„Bateriile se încărcau cu o singură priză. Prostia noastră a fost că l-am încărcat în garaj fără să ne gândim la așa ceva vreodată.”, a spus proprietarul. Locuința distrusă de incendiu – evaluată la 150.000 de euro – nu era asigurată.

Citește și: Cunoscut medic, achitat definitiv în dosarul testelor Covid

Liviu Mardare, electronist auto: „Fiind vară și cald, se putea supraîncălzi și apărea un scurt intern care cu ușurință dă foc la o casă. Bateriile Litiu ard și sub apă.” În România sunt peste o sută de mii de scutere electrice. Inginerii electroniști spun că acestea trebuie supravegheate, când sunt puse la încărcat, mai ales în perioadele caniculare.  „O singură celulă poate să smulgă un braț de om. Nu le ţineţi în casă, nu le țineți în beci. Aveți grijă, dacă se încălzesc mai tare decât se încălzesc de obicei, mergeţi la un service autorizat”, mai averizează specialiștii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită