Un român a intrat în atenţia autorităţilor britanice, după ce a devenit moştenitorul casei unei bătrâne pe care nu a cunoscut-o, nu a vizitat-o şi nici măcar nu a fost la înmormânarea ei. Bărbatul a vândut ulterior reşedinţa pentru 375.000 de lire sterline, echivalentul a 400.000 de euro. În interior, poliţiştii au descoperit o cultură de canabis.
Vecinii lui Eileen Holland spun că nu l-au văzut niciodată pe românul cu antecedente violente care i-a moștenit casa, nici cât timp era în viață, nici la înmormântare, nici măcar după ce poliția a descoperit că modesta casă construită în anii 1930 fusese transformată într-o plantație de canabis.
Citește și: De ce a murit, de fapt, Felix Baumgartner. Cele mai recente informații din anchetă
Doamna Holland, o fostă profesoară de 90 de ani și candidată pentru consiliul local din partea liberal-democraților, trăia singură de peste 40 de ani pe Windsor Avenue, în Uxbridge, vestul Londrei. Nu avea copii sau rude apropiate și devenise tot mai fragilă în ultimii ani. Cataracta o lăsase aproape oarbă, iar vecinii o ajutau des să-și citească corespondența.
Când a fost găsită moartă în locuința ei, în octombrie 2019, poliția a luat singurul set cunoscut de chei. Moartea nu a fost considerată suspectă. Fără un testament și fără moștenitori cunoscuți, numele ei a fost trecut pe lista Bona Vacantia – lista guvernamentală a bunurilor nerevendicate, care urmează să intre în proprietatea Coroanei.
Dar, aproape patru ani mai târziu, mai mulţi bărbați est-europeni au apărut la casă, susținând că au „găsit un moștenitor” și că sunt acolo să schimbe încuietorile. Testamentul apărut brusc şi datat 24 februarie 2019 – chiar de ziua de naștere a lui Eileen – arăta că femeia lăsa 2.000 £ către British Heart Foundation, 1.000 £ către WWF și „întreaga mea avere rămasă… către Aurel Mezei”, scrie Daily Mail.
Nimeni nu auzise vreodată de Aurel Mezei – un bărbat de 44 de ani, plin de tatuaje, din Baia Mare, România. Nu fusese văzut vizitând-o vreodată pe Eileen și nu a fost prezent la înmormântarea ei.
Conform legii britanice, un testament trebuie semnat în prezența a doi martori adulți, care confirmă că testatorul a semnat voluntar și cu mintea limpede. Cei doi martori menționați în testament erau deja decedați când documentul a apărut, iar familiile acestora au declarat că nu o cunoșteau pe Eileen.
Citește și: Drogurile „Chupa Chups”. Un bărbat a fost arestat după ce a fost prins oferind droguri gratis
0 Comentarii