Web Analytics
scris vineri, 28.06.2024

Un român a mers în vacanță în Grecia cu mașina electrică. Cât l-a costat drumul

Un turist român a împărtășit pe rețelele sociale experiența sa de a călători cu o mașină electrică din București până în insula grecească Paxos. Bărbatul, care a preferat să rămână anonim, a evidențiat avantajele financiare ale călătoriei sale, declarând că întregul cost al transportului s-a ridicat la doar 327 lei, în comparație cu 1.800 lei cheltuiți anul trecut pentru o călătorie similară cu o mașină diesel.

Un român a mers în vacanță în Grecia cu mașina electrică. Cât l-a costat drumul

„Transportul dus-întors București-Paxos-București + 280 km făcuți în Paxos m-a costat 327 lei. În comparație cu transportul de anul trecut cu mașină pe motorină București-Lefkada-București + plimbările pe insulă, care m-au costat 1.800 și ceva de lei (…) Și nici nu am făcut pana prostului, nici nu am pierdut ore la încărcat””, a scris turistul pe un grup de Facebook dedicat vacanțelor în Grecia, potrivit Adevărul.

Citește și: Accident mortal în Argeș, la Rociu. Coliziune fatală în intersecție

 El a subliniat, de asemenea, că nu a întâmpinat probleme pe feribot, unde personalul nu a verificat nivelul de încărcare al bateriei- după ultimele restricții de călătorie adoptate de statul elen, în această vară. Potrivit regulilor impuse de autoritățile elene, la îmbarcarea pe feribot vehiculele pur electrice sau hibride cu încărcare la priză nu trebuie să aibă bateriile încărcate mai mult de 40% din capacitatea totală. La fel, cele cu combustibili alternativi, cum ar fi GPL sau gaz natural, nu trebuie să aibă rezervoarele umplute peste 50%. În timpul vacanței, mașina a fost încărcată la locul de cazare, iar proprietarul nu a perceput costuri suplimentare.

„Dacă a meritat vacanța cu mașina electrică? Din plin. Pericol? De prea multă relaxare. Mai merg cu mașina electrică în Grecia? De fiecare dată de-acum încolo”, a concluzionat turistul.

Citește și: Vasile Florescu, despre un episod cu Nicolae Dobrin: „Gicu mi-a cerut un cuţit. «Păi, ce vrei să faci?» – l-am întrebat. «Să tai gipsul ăsta, dă-l dracu’!»”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită