Web Analytics

Un procesator de gunoaie a cumpărat o casă veche din Piteşti cu 400.000 euro

de | 16.10.2020 10:35 | Dezvăluiri

# Cumpărătorul e buzoianul Daniel Voicu, cu afaceri în domeniul deșeurilor reciclabile

Una dintre cele mai impunătoare case vechi de pe strada Crinului din Pitești, imobil construit în stil neoromânesc, s-a vândut pe o sumă considerabilă. E vorba de casa lui Cici Petrescu, fostă directoare în anii șaizeci a Liceului „Nicolae Bălcescu”, actualul Colegiu „Brătianu”.

Casa are și 1300 mp de teren

Fiica familiei Petrescu, rezidentă actualmente în California, a cerut inițial 450.000 euro, însă nu a găsit cumpărător la acest preț. Ca o paranteză, pe casă s-a cerut și jumătate de milion de euro anul trecut, însă, după dezvăluirile despre imobiliarii care distrug Piteștiul construind blocuri în situri urbane și în vecinătatea clădirilor de patrimoniu (vezi luările de poziție ale doctorului Tiberiu Irimia pe temă), mulți samsari și-au văzut date planurile de îmbogățire peste cap. Prin urmare, și prețul unor astfel de imobile, care nu mai puteau fi dărâmate pentru ca în locul lor să fie ridicate blocuri de opt sau zece etaje, a scăzut. Și totuși, Casa Petrescu s-a vândut acum câteva săptămâni la un preț foarte mare, sursele noastre din piață vorbind de 400.000 de euro. Proprietatea e atractivă și din alt punct de vedere, are 1300 mp de teren într-o zonă considerată ultracentrală, peste drum de fosta Fabrică de butoaie a Piteștiului.

Cumpărătorul reciclează gunoaie peste drum de Gara Florica

Cumpărătorul e un om de afaceri din Buzău, unul dintre marii procesatori de gunoaie reciclabile din Argeș. Se numește Daniel Voicu și este administratorul firmei Devalex Buzău, cu punct de lucru în Ștefănești, peste drum de Gara Florica. De altfel, numele firmei și al halei Devalex a fost vehiculat în scandalul de acum doi ani al deșeurilor aduse cu trenul din Turcia și procesate în orașul Brătienilor.

Noul proprietar: ”Nu va fi niciun bloc, vreau să mă mut în ea cu familia”

L-am căutat chiar pe Daniel Voicu, pe care l-am întrebat ce planuri are cu imobilul și dacă are în vedere un proiect imobiliar cu mai multe etaje, cel puțin asta este îngrijorarea vecinilor. Dimpotrivă, omul de afaceri ne-a spus că vrea să renoveze casa și să se mute aici cu soţia și cei trei copii: ”Nu va fi niciun bloc. Va fi casă de locuit, doar că va fi mult mai frumoasă decât e acum. Vreau să mă mut aici cu familia. Voi menține specificul casei, arhitectura ei. O voi renova, să arate la fel cum e acum la exterior. Nu e clasificată ca monument de patrimoniu, doar că e situată în zonă de case, într-un sit urban. Așa că nu se poate construi altceva. În niciun caz bloc”. Întrebat de noi și dacă e adevărată suma de 400.000 euro, care se vehiculează că ar fi fost dată pentru achiziționarea casei, noul proprietar, originar din Buzău, n-a negat-o, însă a adăugat: ”Nu știu de ce ar interesa pe cineva prețul”.

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Acea casă era, în anii 70′-80′,policlinică. Mă ducea mama la medic acolo. Probabil că familia Petrescu stătea în imobilele din spate.