Web Analytics
scris sâmbătă, 29.06.2024

Un medic militar a recunoscut la DNA că a luat mită de 29 de ori

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei în cazul lui Alexandru-Florin Săvulescu, la data faptelor medic militar şi şef al Secţiei Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, notează Agerpres.

Un medic militar a recunoscut la DNA că a luat mită de 29 de ori

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, inculpatul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (29 acte materiale). „În cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin (…) ar fi primit de la 29 persoane (foşti inculpaţi şi suspecţi în cauză), cu titlul de mită, foloase necuvenite constând în sume de bani (în total 4.750 euro şi 28.050 lei), bijuterii în valoare de 6.515 lei şi alte produse, în legătură cu intervenţii chirurgicale (printre care şi gastrectomie longitudinală – Gastric Sleev, în termeni populari ‘micşorare de stomac’) şi examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor persoane apropiate”, se precizează în comunicat.

Citește și: Elena Lasconi va fi candidatul USR pentru președinția României

Conform aceleiaşi surse, în prezenţa apărătorilor aleşi, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi interzicerea unor drepturi, printre care şi cel de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

„Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Militar Bucureşti, între altele, cu propunerea de a se dispune, alăturat confiscării speciale a sumelor obiect al infracţiunii de corupţie, şi confiscarea extinsă a sumelor de 31.480,64 lei, 113.828,75 euro şi 30.000 USD”, se mai menţionează în comunicat.

Citește și: Martori ai Parchetului într-un dosar de braconaj, doi vânători au fost suspendaţi pe trei ani din AJVPS Argeş!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită