Web Analytics
scris luni, 16.09.2024

Un fost premier al României critică gestionarea populației de urși din țară: „Sunt mai protejați decât oamenii, este aberant”

Fostul premier al României, Adrian Năstase, cunoscut pentru pasiunea sa pentru vânătoare, a exprimat duminică, într-un podcast moderat de Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, nemulțumirea față de modul în care România gestionează populația de urși. Acesta a afirmat că măsurile actuale protejează mai mult urșii decât oamenii, considerând abordarea drept „aberantă”.

Un fost premier al României critică gestionarea populației de urși din țară: „Sunt mai protejați decât oamenii, este aberant”

Citește și: Pitești. Lucrări pe străzi, în stațiile de la Muzeu și Cercul Militar

Năstase a subliniat că există o lipsă de curaj și de voință politică în abordarea acestei probleme. „Oamenii trebuie să aibă stabilite intervale orare pentru a ieși din casă, deoarece urșii sunt mai protejați decât oamenii. Auzim tot mai des de astfel de incidente, iar asta este rezultatul unei gestionări slabe a situației,” a spus fostul premier, referindu-se la creșterea semnificativă a numărului de urși în România.

Adrian Năstase a explicat că România a gestionat anterior o populație de aproximativ 6.000 de urși, dar acum, numărul acestora a depășit 10.000. „Urșii puternici rămân în zonele montane, iar ursoaicele cu pui sunt împinse spre zonele de deal și câmpie, apropiindu-se tot mai mult de așezările umane. Odată cu coacerea fructelor, cum sunt cireșele și merele, urșii vor căuta hrană în aceste zone, ceea ce poate genera accidente grave,” a avertizat Năstase.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...